Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Fatimai jelenéseket ünnepli a katolikus világ

A fatimai Mária-jelenések 100. évfordulójának alkalmából szentmisét és konferenciát rendeznek október 13-án és 14-én a soroksári Szent István Király Plébániatemplomban - hangzott el a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) őszi tanácskozása utáni sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

A Szűzanya 1917-ben május 13-án jelent meg a portugáliai Fatima mellett három pásztorgyereknek a Szűzanya és a jelenések egészen októberig, minden hónap 13-án megismétlődtek.

 

fatimai-jelenesek.jpg

 

A Szűzanya által mondottakat lezárt borítékban őrizték a Vatikánban és az utolsó kinyilatkoztatást II. János Pál pápa hozta nyilvánosságra 2000-ben.
Ez Szűz Mária azon közlését tartalmazta, miszerint egy fehér ruhás püspököt megkísérel majd meggyilkolni valaki. II. János Pál ellen pedig 1981-ben, éppen május 13-án követtek el merényletet Rómában, a Szent Péter téren - emlékeztetett az atya.

Mohos Gábor, az MKPK titkára elmondta, a Vácon tartott kétnapos ülésen döntöttek arról is, hogy egy a Vatikán által összeállított online kérdőív segítségével kérdezik meg a magyar fiatalokat egyházi témákban. A felmérés az ifjúság kérdéskörével kiemelten foglalkozó, 2018 őszén Rómába tervezett püspöki szinódus előkészítéséül is szolgál.
Az előző évekhez hasonlóan ismét megrendezik a Katolikus Kulturális Hetek programsorozatot október 1-31. között.
Az esemény középpontjában idén Szent László munkássága, uralkodásának keresztény értékrendje áll - közölte a titkár.
Mohos Gábor szólt arról is, hogy az MKPK június elején, a közel-keleti keresztények megsegítésére indított adománygyűjtése során eddig több mint 77 millió forint érkezett be. Hozzátette, a végösszeget a püspöki konferencia kiegészíti majd tartalék keretéből, ennek pontos mértékéről a következő hetekben egyeztetnek majd. MTI