Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.10.31

A hűtő-fűtő klíma működéséről bővebben

Az ilyen klímák egyik legnagyobb előnye, hogy más berendezésekhez képest sokkal kevesebb áramot fogyaszt. Sokan nem is tudják, hogy a modern légkondicionáló berendezések már nem csak a hűtésről, hanem a fűtésről is tudnak gondoskodni az otthonokban vagy a nyaralókban. A lakások vagy nyaralók általában rendelkeznek fűtési lehetőséggel, de a meglévő rendszer mellett érdemes elgondolkodni a klímás fűtésről.

 

klima-legkondicionalo.png

 

A gáz, a fa, a szén, azaz a hagyományos energiaforrások sok helyen hiányoznak vagy bevezetésük nem megoldható, ilyenkor a légkondicionáló egy gombnyomással a tulajdonosok rendelkezésére áll. A meleg nagyon gyorsan szétáramlik a lakásokban így nem kell órákat várni, hogy felmelegedjen a benti levegő. Ha rendelkezésre áll egyéb fűtési rendszer, de gyorsan szeretnénk meleget varázsolni a beltérbe, akkor is praktikus megoldás a légkondicionáló. A családoknál a kisbaba érkezése sok mindent felborít, hiszen a kicsik fürdetése sokszor problémás. Ilyenkor előre be kell fűteni az otthonokat, hogy fürdetési időre meleg legyen a helyiség. A légkondicionáló ezekben az esetekben is azonnal üzemkész megoldást kínál.

 

A legújabb klímaberendezések a hagyományos fűtési rendszer kiépítése nélkül is képesek ellátni egy teljes ház fűtési igényeit. A skandinávoknál már elterjedt fűtési mód, hiszen rugalmas és nagyon gyors. Kis méretű lakásoknál egy vagy két klíma segítségével a fűtés megoldható. Sok esetben egy-egy lakásfelújítás során új helyiségek kerülnek kialakításra, amelyeket a klímákkal is be lehet fűteni. Ilyenkor a teljes lakás átalakítása akkora költséggel járna, amely sokszor nem kivitelezhető és nem is fér bele a családi költségvetésbe.

 

A nyaralókat télen nem nagyon szokták a családok használni, de ilyenkor is szükséges a temperáló fűtés. A téli fagyok ellen a légkondicionálókkal lehet védekezni. Nagyon fontos az épületek állagmegóvása még a leghidegebb hónapokban is. A klímák sokkal kevesebb áramot fogyasztanak, mint a hagyományos fűtési rendszerek, hiszen képesek a benti hőmérsékletet érzékelni és csak akkor fűtik fel a lakásokat amikor az már feltétlenül szükséges.