Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.06.28

7700 hamis edényt találtak egy magyar kamionban - Videóval

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei Rajka térségében végeztek ellenőrzéseket, amikor egy kamionban 7700 darab hamisított konyhai eszközt találtak.

 

hamis-edeny-magyar-kamion.jpg

 

A NAV Bevetési Főigazgatóságának pénzügyőrei Rajka térségében ellenőriztek egy magyar rendszámú kamiont, amely a fuvarlevél szerint távol-keletről származó konyhai eszközöket szállított Budapestre. A NAV járőrei már az ellenőrzés kezdetekor észlelték, hogy a jó minőségű edények, sütőformák, serpenyők, teafőzők és fűszertartók külső kialakításukban a védjegyoltalom alatt álló Bachmayer, Peterhof és Prestige márkájú konyhai felszerelésekhez hasonlítanak. A pénzügyőrök gyanúja be is igazolódott: az előzetes szaktanácsadói vélemény alapján védett márkajelzések ismertető jegyeit hordozzák a termékek, amelyeket azonban a védjegyjogosultak engedélye nélkül gyártottak.

A pénzügyőrök az összesen 53,5 millió Ft értékű, a vásárlók megtévesztésére alkalmas hamisítványokat lefoglalták, és ismeretlen tettes ellen iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény gyanúja miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál. (Forrás: nav.gov.hu médiaszerver)