Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.06.10

7 dolog, amit a tarot jóslásból te is megtudhatsz

A tarot a legősibb kártyák egyike, ha nem pont a legelső a sorban. A legrégebbi feljegyzést egy 13. századból származó egyházi papiroson találták, melyben már a nem kívánatos használatáról szólnak. Keletről eredeztetik. A kereskedelmi útvonalak mentén ért el Európába is a hagyomány szerint. Pontos keletkezéstörténete viszont nem ismert. Mint maga is egy rejtélyes, titkokkal teli dolog, ezen ne is csodálkozzunk! Mit tudnak ezek a kártyalapok, hogy még ma, változásokkal teli évszázadok után is élnek, fejlődnek, s alkalmazzák tudományukat? Ismerjük meg a tarot kártya titkait!

 

tarot.jpg

 

A lapok titkai

 

A tarot a hagyományos kártyajátékok őse. Ma is aktív használata folyamatos megújulásában, fejlődésében rejlik. Bár többféle változata létezik a kártyák felépítése alapjaiban megegyezik. A jelenleg legelterjedtebbek a Rider Wait és Crowley tarot. Ezek modernizált tarot kártyák, melyek lehetővé teszik a legmélyebb számmisztikai és elem-szimbolikai tudás nélkül is az információk előhívását és azok megfelelő értelmezését.

A tarot kártya az élet minden területét vizsgálja. Ahogy a test a lélektől, úgy életünk egyes szegmensei sem választhatóak el egymástól. Minden összefügg mindennel. Más káratyatípusokhoz hasonlóan a tarot kártyát is többféleképpen lehet kirakni az alapján, hogy miről szeretnénk információt kapni. Ezek alapján 5 nagyobb csoportot, s ezeken belül alcsoportokat különböztethetünk meg:

 1. Átfogó helyzetelemzés, lehetőségek
 2. Az aktuális folyamatok iránya
 3. Fordulópontok, válaszutak, döntések
 4. Kapcsolataink
 5. Önmegismerés, önértékelés

Tematikusan lebontva a következő témákat illetően kaphatunk útbaigazítást:

 1. Szerelem, párkapcsolat
 2. Családi kapcsolataink
 3. Baráti, kollegiális, szociális kapcsolataink; helyünk a társadalomban, világban
 4. Karrier, önmegvalósítás
 5. Anyagi helyzet
 6. Testi-lelki egészség
 7. Spirituális lélekfejlődés

Fontos szem előtt tartanunk, hogy bár a kártya szavait nem szabad kész tényként kezelni, azt érdemes bölcsen átgondolni, s figyelembe venni. Kérjünk profi kártyajóstól segítséget! A szakértelem hiánya félreértéseket okozhat.

 

Saját sorsa mindenkit érdekel

 

Gyakran kerülünk olyan élethelyzetbe, amikor, vallástól független, várjuk a jelet, és hajlamosak vagyunk a legapróbb részletnek is mély jelentést tulajdonítani. Ilyenkor eljátszunk a gondolattal, milyen jó lenne jövőbe látni, s a tökéletes döntést meghozni.

Ha azonban pontosan tudnánk az eljövendőt, egy fontos életösztönünket veszítenénk el: a reményt. A reményt, hogy a legkilátástalanabb  helyzetből is ki lehet jutni, és a folyamatos fejlődésbe vetett reményünket.

Az emberek java része nem szeretne kőbe vésett jövőképet kapni. Inkább egy útbaigazítást a legelőnyösebb helyzet kialakítása, elérése érdekében. Kártyák, számok, csillagok segítségét lehet kérni ilyenkor. Ezen misztikus segítők egy különleges nyelven kommunikálnak velünk, mely sokszor zavaros, érthetetlen számunkra. A lehetőség adott a nyelv elsajátítására, de ne feltétlen egy 40 órás gyorstalpaló tanfolyamra számítsunk: talán egy életút is kevés hozzá.

Vannak, akik nagyobb érzékkel rendelkeznek iránta, s fogékonyabbak a megtanulására. Közülük kerülnek ki e nyelv tolmácsai, a jósok, kártyavetők.

 

Mielőtt garanciajegy-igénnyel a kezünkben keresnénk fel egy ilyen misztikumtolmácsot, tisztázzuk a legfontosabbat! Mind a csillagok, a számok, a jósok, sőt még a SORS is fenntartja a változtatás jogát! Minekután organizmusokkal körülvéve élünk, minden hatással van mindenre. Kicsit hasonló az időjárásjelentéshez (nem véletlen az elnevezés: időjósok): Arról tudomást szerezhetek, hogy vihar várható. Az az én döntésem, hogy ennek ellenére elindulok reggel túrázni, vagy sem. Ha mindenképp meg kell áznom valamennyire, akkor valami miatt úgy is ki kell mennem a szakadó esőbe, de, valószínű, rövidebb ideig kell áztatnom magam, mintha az erdőben, a lakástól, menedéktől távol talált volna meg. A sorsunkra csak felkészíthetjük magunkat; kibújni alóla nem lehet.