Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.11.14

6 teraszburkolat, amivel a kiülős beszélgetések kellemesebbek lesznek

Egyáltalán nem mindegy, hogy a teraszburkolat csak szép, vagy egészen hosszú ideig szép. Manapság nagyon sokan választják mindenből a műanyagot, mondván, az sokkal tartósabb, de ez nem teljesen igaz. A megfelelő kezelésen átesett fa teraszburkolat is lehet ugyanolyan hosszú életű, mint a műanyag – vallja a fadepofatelep.hu. Sőt, a fa mindig jobb minőséget hordoz magában a természetességéből kifolyólag, arról pedig talán nem is kell beszélnünk, hogy mennyivel szebb és kellemesebb is – sőt egészségesebb és a környezetre sincs káros hatással – a fa. Bemutatunk 6 teraszburkolat fajtát, melyek közül 3 a Thermowood hőkezelésnek köszönhetően tökéletesen ellenáll minden időjárási körülménynek, így nagyon hosszú élettartamúvá varázsolja a burkolatot.

 

teraszburkolat.jpg

 

Hőkezelt borovifenyő teraszburkolat

A fenyőt mindenki kedveli, hiszen az egyik legismertebb fa fajtáról van szó. Természetesen a teraszburkolat céljára is tökéletesen megfelel a fenyő, hiszen a kezelés által még tovább lehet tartós ez az anyag, illetve tökéletesen képes így megtartani azt az eleganciát, amelyet magában hordoz. A fenyő az egyik legszebb látványt nyújtja, ha a teraszról, vagy igazából bármilyen más felületről van szó. Praktikus is – nem hiába döntenek olyan sokan mellette.

Natúr (nem hőkezelt) vörösfenyő teraszburkolat

Ha már a fenyőnél tartunk, akkor érdemes a vörösfenyővel is megismerkednünk. Teraszburkolat számára nagyon sok esetben és már nagyon régóta alkalmazzák a vörösfenyőt, azonban nem mindegy, hogy milyen kezelésen esik át a fa. A natúr vörösfenyő, amely nem hőkezelt sokkal hosszabb ideig őrzi meg eredetiségét, mint a hőkezelt. Ez a fajta teraszburkolat nagyon könnyű, és rendkívül minőséges, nagyon ajánlott a kinti burkolatra, hiszen sokáig megél és nagyon szépen néz ki.

Hőkezelt kőris teraszburkolat

A kőris csakis a Thermowood technikával válhat tökéletesen ellenállóvá és kiváló teraszburkolattá, ezzel az eljárással ugyanis a fából eltűnik minden olyan tulajdonság, amely miatt eddig nem szerettük volna alkalmazni – ellenálló lesz, még a vegyszerek nélkül is. A kőris nagyon szép, csodálatos helyet varázsolhat belőle a teraszra, minden vendég észre fogja venni és imádni fogja. És természetesen a tulaj is, hiszen hogyan tudna ellenállni az eleganciának, amelyet a praktikussággal együtt kínálnak.

Natúr (nem hőkezelt) trópusi fa teraszburkolat

A trópusi fára nagyon oda kell figyelni, mert Európában a más éghajlati viszonyok miatt nagyon gyorsan tönkremehet. Ha azonban a megfelelő kezelést kapja, akkor csodálatos éke lehet otthonunknak.

Hőkezelt kőris mozaikburkolat

A mozaik teraszburkolat egy igazán érdekes megoldást jelent, nem is ajánlják ezt azért mindenkinek. A mozaikburkolat egy mobil burkolat, tehát mozgatható, nagyon könnyű vele bánni és rendkívül praktikus – de ez mellett nagyon szép is, hiszen kőrisfából készült. Ez akár ideiglenes burkolatnak is megfelel. Előnye, hogy tényleg nagyon praktikus, könnyű lerakni, tehát valamennyivel olcsóbb is.

WPC műanyag és bambusz kompozit teraszburkolat

A WPC műanyag és bambusz kompozit teraszburkolat egy átmenetet képez a műanyag és a fa között, tehát magán hordozza a műanyag előnyös és a fa előnyös tulajdonságait, így alkotva meg egy tökéleteset. Ezt azért kedvelik sokan, mert egyrészt megtartja a fa kinézetét, a fa hatását, de a műanyagnak köszönhetően sok egyéb előnyös tulajdonságra tesz szert, például nagyon könnyen tisztítható és nem igényel nagyjából semmiféle gondoskodást.

A legjobb teraszburkolat

Mi általában előnyben részesítjük a fa teraszburkolatokat, főleg az olyanokat, amelyek ténylegesen jó minőségűek és még tartósabbak, de nem mondunk nemet a műanyag és fa kombinációjára sem, amely szintén előnyös tulajdonságokkal rendelkezik.