Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.02.16

3 érv, amiért neked is szükséged van otthon egy búvárszivattyúra!

Egy búvárszivattyú számos helyzetben képes segíteni a munkádat, legyen szó a háztartás vízellátásáról vagy a medence feltöltéséről. Ha a nagyobb esőzések vagy a téli olvadás után újra és újra megtelik a garázsod vagy a pincéd vízzel, ráadásul jó lenne egy egyszerű módot találni a kert növényeinek öntözésére is és az sem lenne gond ha megoldódna a nyomásfokozás is, akkor a megoldás kézenfekvő. Mindez pedig csak a jéghegy csúcsa. Sokan nem is gondolnák, mekkora szükség lehet egy ilyen szerkezetre a ház körül. Összegyűjtöttünk három érvet, ami miatt neked is érdemes beszerezni egyet.

 

buvarszivattyu.jpg

 

1. Víztelenítés

 

Ha a nagy esőzések vagy a hó olvadása nyomán a pincédet vagy a garázsodat elárasztotta a víz, akkor nem kérdés, hogy mielőbb szükséged lesz egy búvárszivattyú használatára ahhoz, hogy hatékonyan eltávolíthasd a folyadékot a terepről.

A víztelenítés kapcsán egyébként számos más tevékenység esetén is nagy hasznát veheted egy ilyen szerkezetnek. Ha arra van szükség, például gond nélkül elvégezhető a segítségével a ki -és átszivattyúzás különböző tartályokból. Emellett a víznyerő helyekből is kinyerhető a szükséges folyadékmennyiség, legyen az ciszterna vagy akár természetes vízforrás. Emellett pedig ha kell, átforgatja a vizet a kerti tóban vagy táplálja a kerti szökőkutat is.

 

2. Háztartási vízellátás

 

A háztartási vízellátás kapcsán is számos lényeges feladat elvégezhető egy búvárszivattyú segítségével. Nagy szerepe van például a családi és hétvégi házak automatikus vízellátásában, ha a víznyerőhely helyi vízforrás. Emellett használható nyomásfokozás esetén is, például amikor az ingatlan felső szintén túl alacsony a víznyomás. Ha pedig azon szerencsések közé tartozol, akiknek van egy medence a kertjében, ennek vízzel való feltöltése, leeresztése és átforgatása esetén is megoldást nyújt ez a gép.

 

3. Öntözés

 

Nem szabad kihagynunk a felsorolásból a növények öntözését sem. Ha a kert lakóinak vízzel való ellátásához esővizet vagy kútvizet használnál, azt egy ilyen szerkezettel könnyedén kijuttathatod az adott víznyerőhelyről. Sőt, akár az automata öntözőrendszerek táplálása is megoldható a segítségével, de szerepe van a szórófejek beüzemelésénél is. Sőt, a kerti zuhany vízellátása sem lesz többé gond, ha kéznél van ez búvárszivattyú.

Alkalmazható emellett nyomással történű tisztításhoz is, vagyis általa egyszerűbbé válik a kocsi lemosása vagy a térkő tisztán tartása is.

Fontos tudnod, hogy egy búvárszivattyú akkor használható biztonságosan és meghibásodás nélkül, ha a víznyerő hely üzemi vízszintje magasabban van kilenc méternél és nincsenek nagyobb szennyeződések a vízben. Ha mindez adott és úgy érzed, a fentebb felsoroltak közül számos módon tudnád kihasználni e szerkezet nyújtotta lehetőségeket, akkor érdemes szétnézned a Szerszámkell webáruház széles kínálatában ide kattintva.