Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.05.13

230 ezer közszolga az idén biztosan nem kap béremelést

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének közleménye

Az életpálya-modellek csábító lidércfénye mellett 230 ezer közszolga idén biztosan nem kap béremelést.

A 2016-OS KÖLTSÉGVETÉS ÉS A KÖZSZOLGÁLATOK; ÜLÉSEZETT AZ OKÉT.

 

kozszolga.jpg

 

Azon a napon, amikor a Kormány átfogóan döntött a jövő évi költségvetés kereteiről, egy küldöttsége részletes tárgyalásba kezdett a közszolgálatokat érintő bérintézkedésekről. Az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács (OKÉT) asztalánál igen kevés követelésre mondhattak OK-ét!

 

Az ülésen a Munkavállalói Oldal (MVO) elsődleges célkitűzése volt, hogy a tervezett életpálya modellekkel és jogállási változásokkal idén sem érintett közel 230 ezer dolgozónak legalább 10%-os, minimum 15 ezer forintos azonnali béremelést érjen el.


Kiderült; erre legfeljebb 2016-ban kerülhet sor. Megerősítést nyert, hogy a Konvergencia Program 2018-ig nem számol ezen a területen növekménnyel.

 

A Kormány által készített előzetes Tájékoztató számos adatkezelési bravúrt mutatott be. Ennek teljes anyaga elérhető a
http://www.mkksz.org.hu/html/main/2015/mkksz_hirlevel20150508.pdf címen található részletesebb tudósításban, ami az OKÉT MVO álláspontját is tükrözi.

 

Fehér József, az MVO szóvivője a tanácskozás végén felszólította a kormányt; a 2018-ig terjedő időszakra egybefüggően, és kapcsolódásaikkal együtt mutassa be a tervezett életpályákat és a kapcsolódó bérintézkedéseket.

 

Kiadó: Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MTI - OS)