Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.09.27

2017. évi V. Regionális Palóc Pálinka- és Párlatverseny

Hamarosan elérkezik az ideje az V. Regionális Palóc Pálinka- és Párlatverseny és IV. Erdei és Vadon Termű Gyümölcsökből Készült Pálinkák Országos Versenyének nevezési határideje. Fontos, az időben történő jelentkezések leadása! Mindenkit nagy tisztelettel várnak a Palóc Pálinka és Bányász Hagyományok Ünnepére is. A IV. Erdei és Vadon Termő Gyümölcsökből Készült Pálinkák Országos versenyére mindenek előtt a pálinkát kedvelők és előállító barátaikat várják. Nevezési díj a magánfizetők és bérfőzetők esetében 1500,- Ft/minta. Nevezési díj szeszfőzdék és kereskedők esetén 3000,- Ft/minta. A nevezési lap az alábbi oldalon tölthető le: www.nogradipalinka.hu, a Nógrád Megyei Pálinkabarátok Köre Egyesület honlapjáról.

 

veresipalinka1.jpg

 

A Versenyszabályzat tartalmazza a verseny részletes leírását, az e-mail cím pedig: info@nogradipalinka.hu. A Palóc Pálinka és Bányász Hagyományok Ünnep keretében kerül sor a verseny eredményhirdetésére, Salgótarján, Fő térén 2017. szeptember 16–án. A versenyeztetni kívánt tételek beküldésének határideje 2017. augusztus 11. 12 óra. A bírálat időpontja az alábbi dátumra esik: 2017. augusztus 24-25. Az alábbi versenykategóriában indulhatnak a tételek: párlatok, egyéb pálinkafajták, törkölypálinkák, szőlő pálinkák, csonthéjas termésű gyümölcsök pálinkái, bogyós termésű gyümölcsök pálinkái, almatermésű gyümölcspálinkák, ágyas pálinkák.

 


A IV. Erdei és vadon termű gyümölcsökből készült országos pálinkaversenyen indulóknak párlat, pálinka fajtájaként 2 x 0,5 liter versenymintát kell küldeniük a Gyümölcsház 3129 Nagykeresztúr 0221 címre. A minimálisan elfogadott verseny mennyiség 2 x 0,35 liter. Akár tetszőleges számú pálinkával, párlattal is indulhat egy-egy versenyző, elegendő a pálinka eredetét igazoló dokumentum másolatát csatolni. Idén ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Regionális Palóc Pálinka-és párlatverseny, amely alapvetően a palóc térségre, régióra hirdetik meg, azonban a verseny nyitott, így bárhonnan szívesen fogadják a nevezéseket. Magyarország egészére kiterjed a IV. Erdei és Vadon termő Gyümölcsökből Készült Pálinkák