Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.06.24

10 tuti tipp ami megkönnyíti a notebook választást

A mobilitás manapság egyre nagyobb szerephez jut, és nincs ez másként akkor sem, ha a számítógépes háttér biztosításáról van szó. Gyakran kerülünk olyan helyzetbe, amikor munka, mindennapi ügyintézés vagy vásárlás kapcsán nélkülözhetetlen, hogy bárhol legyünk is, használni tudjuk az internetet. Ugyanakkor korántsem mindegy, milyen súlyú, méretű készülék áll rendelkezésünkre. Míg az asztali számítógép nélkülözhetetlen a legújabb játékok élvezetéhez, vagy a kényelmes otthoni internetezéshez, addig a hétköznapokban bizony jól jönnek a notebook kínálta előnyök.

 

notebook.jpg

 

De mégis mi alapján válasszunk az egyre szélesebb kínálatból? A bestbyte.hu most összegyűjtötte azokat a szempontokat, melyeket érdemes figyelembe venni a notebook vásárlás során!

1.    Megbízható gyártó


Ha egy cég évek óta, stabilan jelen van a piacon, és a vásárlói vélemények is pozitívak a notebook kínálatáról, akkor érdemes mellette letenni a voksot. Az új cégek termékeivel, vagy a legolcsóbb árkategóriát kínáló, valójában elismert név nélküli készülékekkel célszerű elővigyázatosnak lenni.


2.    Szervízhálózat


Javításra előbb vagy utóbb márkától függetlenül szükség lehet. Nem mindegy azonban, hogy miként történik ez. A hazai, könnyen elérhető szervizhálózat olyan pozitívum, amely megkönnyítheti a javíttatást, és lerövidítheti a notebook nélkül töltött napok számát.


3.    Kényelmes használhatóság


A méretekből adódóan nem minden notebook használható kényelmesen. Fontos, hogy ismerje a billentyűzetre vonatkozó adatokat, és nem árt, ha a csatlakozók számára is ügyel, ezek ugyanis a bővíthetőség hiányából adódó hátrányok ledolgozásakor bizonyulnak remek választásnak.


4.    Kerülendő a lakkozott borítás


Mivel a notebook gyakran útközben lesz használva, így a külső fizikai hatásoknak bizony ellenállnia kell. Az anyaghasználat kapcsán is érdemes magasra tenni a lécet, és a színvonalasabb készülékek mellett dönteni. A lakkozott, fényes borítás könnyen sérül, karcolódik, helyette tehát javasolt az alumíniumborítás, kerülve a lakkozást.


5.    SSD a gyorsaság érdekében


Az idő pénz, és ezt azok pontosan tudják, akiknek munkájához az elektronika és az internet nélkülözhetetlen. Sok időt spórolhatunk meg, ha olyan notebook típusra esik a választás, amely beszerelt SSD-vel rendelkezik.


6.    Billentyűzet és egér


Abban az esetben, ha egy helyben ülve fogja hosszú időn keresztül használni a választott notebook-ot, akkor fontos, hogy kényelmesen tehesse ezt meg. Hasznos lehet külön egeret és billentyűzetet beszerezni hozzá.


7.    Táska a védelem érdekében


Egy jó táska beszerzését semmiképpen nem szabad halogatni, hiszen már a kezdetektől fontos, hogy óvja készülékét a szállítás során.


8.    Játékhasználatra inkább asztali gépet


A notebook kínálatban szereplő típusok csak a legritkább esetben alkalmasak a mai korszerű játékokhoz, így ha elsődleges célja az ilyen jellegű kikapcsolódás, akkor megéri inkább az asztali gépek közül választania.


9.    Háttérvilágított billentyűzet


Talán apróságnak tűnhet, de rendkívül hasznos tud lenni, ha háttérvilágítással ellátott a billentyűzet. Előnyeit már egy kevésbé megvilágított helyiségben is azonnal érezni lehet.


10.    Stílus és megjelenés


Elsősorban a business kategória notebook-jai között találunk olyanokat, amelyek mind a minőség, mind a megjelenés terén sokak tetszését elnyerik. Bár kétségtelen, hogy a tudás az elsődleges, de ha már az alaphasználatnál kicsit többet tudó változatra költ, akkor megéri a megjelenést, a kényelmes használhatóságot és a kellemes tapintást is szem előtt tartani.