Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


TÉNYEK

 

Cikkek

2015.08.17

Bérkiegészítést kapnak a szociális szférában dolgozók

/ Menüpont: TÉNYEK

szocialis-szfera-berek.jpgNem tartható fenn tovább az az állapot, hogy a főiskolai, egyetemi szakképesítéssel rendelkező szociális munkások annyit keressenek, mint egy szakács vagy karbantartó - szögezte le Czibere Károly. Hozzáfűzte: a bérkiegészítés szektorsemleges, azaz független attól, hogy állami, önkormányzati, egyházi vagy civil fenntartója van-e a szociális intézménynek.

 
Teljes bejegyzés

2015.08.16

Két vonat ütközött össze az Aszód - Balassagyarmat vonalon - 19 sérült

/ Menüpont: TÉNYEK

vonatbaleset-aszod-balassagyarmat-1.jpgA baleset nem sokkal fél kilenc után történt, Acsa-Erdőkürt és Nógrádkövesd állomás között. A menetrend szerint Balassagyarmatra, illetve Aszódra tartó motorvonat ütközött össze. Az első vizsgálatok szerint mindkét vonat 20 kilométer/órás sebességgel közlekedett. A szerelvények egymásba nyomódtak, de nem siklottak ki.

 
Teljes bejegyzés

2015.08.15

Elütöttek egy helyszínelő rendőrt - Rajta kívül ketten sérültek meg

/ Menüpont: TÉNYEK

elutott-rendor.jpgAz eddigi adatok szerint az autópálya Debrecen felé vezető oldalán egy személygépkocsi nekicsapódott az előtte haladó másiknak, amely emiatt elütötte az úton helyszínelő rendőrt. A balesetben további két személy is megsérült.

 

 
Teljes bejegyzés

2015.08.14

Az eddigi legpusztítóbbakhoz fogható természeti csapásokat hozhat az idei El Nino

/ Menüpont: TÉNYEK

el-nino-termeszeti-csapas.jpgAz 1997-98-as, 2,3-as fokozatú El Nino becslések szerint 23 ezer ember halálát okozta és 54 milliárd dollár kárt csinált. Az Egyesült Államokban pusztító áradásokat hozott; Kalifornia 35 megyéjében, ahol most katasztrofális aszály pusztít, áradás és fölcsuszamlás miatt hirdettek ki szükségállapotot. Indonéziában a természeti jelenség súlyos szárazságot, Délkelet-Ázsiában és Ausztráliában pedig tűzvészeket okozott.

 
Teljes bejegyzés

2015.08.14

A Balatonba fulladt egy 14 éves fiú és az őt menteni próbáló felnőtt

/ Menüpont: TÉNYEK

balatonba-fulladt.jpgAz egyik, kellő vízbiztonsággal nem rendelkező gyerek valószínűleg itt került a vízbe a vízibicikliről, majd elmerült. A közelben tartózkodó egyik férfi a segítségére sietett, de hamarosan ő is elmerült.

 

 
Teljes bejegyzés

2015.08.13

Nem akarnak menekülttábort - Martonfa petíciót küldött az összes parlamenti képviselőnek

/ Menüpont: TÉNYEK

martonfa-menekulttabor-tuntetes.jpgA közleményben a polgármester úgy fogalmaz: ezzel az akcióval azt kívánják lemérni, hogy a választott országgyűlési képviselők közül "ki viselkedik felelős állampolgárként, és ki az, aki pusztán a pártérdeket szolgálja".

 
Teljes bejegyzés

2015.08.10

Fenekestül felforgatják az algák a Balaton, de semmiféle veszélyt nem jelentenek

/ Menüpont: TÉNYEK

balatoni-algagyep.jpgKellemetlenséget okozhatnak, de semmilyen egészségügyi veszélyt nem jelentenek azok a víz felszínén lebegő algagyepdarabok, amelyeket az utóbbi napokban láthattak a Balatonon strandolók a tó több pontján.

 
Teljes bejegyzés

2015.08.09

Motoros balesetben halt meg anya és kislánya Majosházánál

/ Menüpont: TÉNYEK

majoshaza-halalos-motorosbaleset-1.jpgA főút 31-es kilométerénél a két jármű olyan erővel csapódott egymásnak, hogy az autó árokba borult, a motor pedig kigyulladt. A szigetszentmiklósi tűzoltók eloltották a tüzet, ám a két motoroson már nem lehetett segíteni, mindketten a helyszínen életüket vesztették.

 
Teljes bejegyzés

2015.08.08

Kigyulladt egy gyermekeket szállító busz az M7-esen

/ Menüpont: TÉNYEK

kigyulladt-busz-m7-autopalya-1.jpgA buszon utazó huszonnyolc gyermek és három felnőtt a csomagok átrakodása után mentesítő busszal utazott tovább úti célja felé. A meghibásodott busz oly mértékben károsodott, hogy kamionmentő szállította el az autópályáról.

 
Teljes bejegyzés

2015.08.07

Zár alá vettek ötvenezer hektó olasz bort

/ Menüpont: TÉNYEK

zarolt-olasz-bor.jpgAz olasz szakértők tájékoztatása alapján az eljárás alá vont olasz borok élelmiszerbiztonsági kockázatot nem jelentenek, azonban a nyomon követést biztosító dokumentumok vizsgálata még tart. Amíg az olasz hatóságok nem adnak megfelelő garanciákat a tételek eredetére, addig azok Magyarországon sem kerülhetnek forgalomba.

 
Teljes bejegyzés

2015.08.06

A Horvátországba utazók körében a magyar turisták száma nő a leggyorsabban

/ Menüpont: TÉNYEK

letenye-hataratkelo.jpgAz elmúlt hét hónap összesített mutatói alapján eddig 229 ezer magyar turista 1,225 millió éjszakát töltött az adriai államban. A turisták számát illetően 16,5 százalékos, a vendégéjszakát tekintve pedig 17,1 százalékos volt a bővülés - jelezte a turisztikai szakember.

 
Teljes bejegyzés

2015.08.06

Ordacsehiben kezdődött meg az idei szüret, jó termés várható

/ Menüpont: TÉNYEK

varga-pinceszet-szuret-1.jpgA borfogyasztási szokások átalakulásáról is szót ejtve Varga Bálint úgy fogalmazott: "rosé-őrület" van Magyarországon. Ebből a borfajtából a nemzetközi átlag dupláját fogyasztják a magyarok. Ma már a Varga Pincészet által érékesített borok harmada fehér, harmada vörös, és harmada rosé, holott tíz évvel ezelőtt még minden 100. értékesített palack volt csak rosé.

 
Teljes bejegyzés

2015.08.06

Röszkén dolgozó kormánytisztviselőket vettek őrizetbe vesztegetés gyanúja miatt

/ Menüpont: TÉNYEK

roszke-hataratkelo.jpg

A gyanúsítottak kötelességüket megszegve mintegy százötven esetben nem állítottak ki számlát, és az okmányvizsgálatot 5 euró ellenében végezték el - tette hozzá a csoportvezető ügyész.

 
Teljes bejegyzés

2015.08.05

Keresztapaként mozgatta a szálakat az ügyvéd

/ Menüpont: TÉNYEK

nyiregyhaza-cegtemeto.jpgA jogi szakember a gyanú szerint fiktív cégátruházásokban működött közre, ahhoz ukrán "bukóembereket" és valótlan magyarországi székhelyeket biztosított. Ezért cégenként ötszázezer-egymillió forintot kért, a strómanoknak pedig ötvenezer forintot fizetett.

 
Teljes bejegyzés

2015.08.03

Három rendőrt tartóztattak le embercsempészés segítése miatt

/ Menüpont: TÉNYEK

letartoztatott-rendor.jpgA megalapozott gyanú szerint a rendőrök figyelték az 51-es főúton a járőrök mozgását és erről egymással, illetve civil társaikkal egyeztettek. A megszerzett információkkal segítették civil társaikat abban, hogy az illegális határátlépőket szállító gépjármű hatósági ellenőrzését elkerüljék.

 
Teljes bejegyzés

2015.08.03

500 milliós csalás, 3446 sértett - Garancia levelet is adtak a csalók

/ Menüpont: TÉNYEK

felmilliardos-csalas.jpgAz elkövetők végül 3446 sértettől különböző jogcímeken legalább 500 millió forintot szedtek be, ám az ígért pénzt nem utalták át a sértetteknek, bár az üzletkötők nemcsak a szerződéskötéskor szóban tettek ígéretet arra, hogy az ügyfél a szerződéskötést követő hónap közepéig biztosan meg fogja kapni a felvenni kívánt összeget, hanem erről egy írásbeli elismervényt, kifizetési garanciát is kiállítottak.

 
Teljes bejegyzés

2015.08.02

Nagyjából rendben vannak a nyári táborok, de volt, ahol élelmiszert is el kellett kobozni

/ Menüpont: TÉNYEK

nyari-tabor-ellenorzes.jpgAz eddigi ellenőrzések alapján a táborok 72,3 százaléka biztonságosan működik. További 20 százalékuknál apróbb, könnyen felszámolható hiányosságok voltak, 12 esetben azonban korlátozó intézkedéseket hoztak az ellenőröknek. Utóbbiaknál figyelmeztettek, de büntetést is kiszabtak, csaknem egymillió forintot.

 
Teljes bejegyzés

2015.08.01

Üzekedő őzek ugorhatnak az autók elé!

/ Menüpont: TÉNYEK

letenye-vadgazolas-3.jpgA helyszínre érkező rendőrök is minden esetben értesítik a vadásztársaságot és az elhullott állat átadását biztosítják a vadásztársaság számára. Fontos tudni, hogy a vadak értéket képviselnek és amennyiben valaki jogosulatlanul elviszi az elütött állatot, lopást követ el.

 
Teljes bejegyzés

2015.07.31

Ellenőrizték a balatoni fagyizókat. Íme az eredmény - Videóval

/ Menüpont: TÉNYEK

Hét esetben tárt fel a vizsgálat élelmiszerszennyezési kockázatot, ami többnyire a rendetlenségből vagy a nem megfelelő technológiai fegyelemből eredt. Takarítással és mosogatással kapcsolatos hiányosság viszont minden harmadik helyen akadt.

 
Teljes bejegyzés

2015.07.31

Ház körüli barkácsolás: csavarkompresszorok összehasonlítása

/ Menüpont: TÉNYEK

csavarkompresszor-osszehasonlitasa.jpgA tavasztól őszig terjedő hónapokban sokan döntenek úgy, hogy végre elintézik a ház körüli barkácsolási munkálatokat. Ehhez a számos szükséges felszerelés közül egy a kompresszor, amely megkönnyíti egyes tevékenységek elvégzését.

 
Teljes bejegyzés

2015.07.30

Tizennyolc vámost fogott el a terrorelhárítás

/ Menüpont: TÉNYEK

nav-vesztegetes.jpgA NAV - a nyomozó hatóságokkal szorosan együttműködve - továbbra is a legszigorúbban fellép a hivatal személyi állománya által elkövetett korrupciós és hivatali bűncselekmények ellen. A szervezet célja, hogy egyetlenegy ilyen eset se forduljon elő a NAV-nál

 
Teljes bejegyzés

2015.07.30

Hevesi családi tragédia: megszólalt a meggyilkolt kisgyerekek édesanyja

/ Menüpont: TÉNYEK

heves-csaladi-gyilkossag.jpgMost először és utoljára szólal meg az a hevesi édesanya, akinek élettársa a múlt hétvégén felakasztotta 6 és 12 éves közös gyermekeiket, majd önmagával is végzett. A megtört, sokkos állapotban lévő édesanya azért vállalta az interjút, mert, mint mondja: a tragédia óta elhangzott sajtóhíresztelések nem fedik a valóságot.

 
Teljes bejegyzés

2015.07.29

Közel 50 menekültet vittek kórházba hasmenéssel, lázzal

/ Menüpont: TÉNYEK

menekultek-jarvany-1.jpgA civil önkéntesek hasmenésre panaszkodó, vasúti csatlakozásra váró családokkal találkoztak, ezek tagjait a mentőszolgálat kórházba vitte a Budapesti Közlekedési Központ bevonásával, busszal.

 
Teljes bejegyzés

2015.07.27

A kisgyermekek autóban felejtését megakadályozó gyermekülést dobtak piacra

/ Menüpont: TÉNYEK

autoban-felejtett-gyermek.jpgAz ülésbe szerelt vezeték nélküli chip hangjelzéssel figyelmezteti a sofőrt, ha az autó leállítását követően nem kapcsolják ki a gyermek biztonsági övét.

 
Teljes bejegyzés

2015.07.27

Vészesen közeledik a parlagfűszezon!

/ Menüpont: TÉNYEK

parlagfu-ellenorzes.jpgAz elmúlt években a parlagfűpollen koncentrációja augusztusban és szeptemberben szinte az egész országban 10-20-30-szorosan meghaladta az egészségügyileg még tolerálható értéket, és veszélyes riasztási szinteket ért el.

 

 
Teljes bejegyzés

2015.07.27

A magyarok döntöttek, nem akarnak törvénytelen bevándorlókat

/ Menüpont: TÉNYEK

orban-viktor-2.jpgA törvénytelen bevándorlás Magyarországot és Európát egyaránt fenyegeti, veszélyt jelent közös értékeire, kultúrájára és sokszínűségére is. Az ország „harapófogóba” került: délről érkeznek az újabb bevándorlók, és fennáll a veszélye, hogy nyugatról is visszaküldik az innen távozott bevándorlókat Magyarországra

 
Teljes bejegyzés

2015.07.26

A rendőrt mindkét félnek meg kell várnia

/ Menüpont: TÉNYEK

frontalis-baleset-76-os-fout-1.jpgHa nem történt személyi sérülés, de a felelősség kérdésében nem sikerül megegyezni, akkor lehet rendőrt hívni – folytatta, hozzátéve: ez szabálysértési eljárás megindítását vonja maga után, a rendőr pedig nagy valószínűséggel megbünteti a vétkes félt.

 

 
Teljes bejegyzés

2015.07.26

Egy holttestet találtak a Balatonban, egy férfit továbbra is keresnek

/ Menüpont: TÉNYEK

balatonba-fulladt.jpgA szombati vihar után éjszakáig folytatták a mentési munkákat a Balatonnál, sokan a vízirendőröknek, a vízimentőknek és az önzetlen hajósoknak köszönhetik életüket, két férfi Balatonfürednél eltűnt a vízben még a vihar előtt, akiket nem találtak meg, egy vasárnap vízben talált férfiholttest azonosítása folyamatban van.

 
Teljes bejegyzés

2015.07.25

Vitorlázó repülőgép zuhant a vízbe Balatonberénynél

/ Menüpont: TÉNYEK

repulogep-zuhant-a-balatonba.jpg

 

Vitorlázó repülőgép zuhant a vízbe Balatonberénynél szombaton délután. A gépen ketten voltak, nem sérültek meg.

 
Teljes bejegyzés

2015.07.24

Fulladásveszélyes csecsemő- és kisgyermek ruhákat talált a fogyasztóvédelem

/ Menüpont: TÉNYEK

fulladasveszelyes-csecsemo-kisgyermek-ruha.jpgA hatóság hangsúlyozta, hogy a 3 év alatti gyermekeknek készült ruhákon elvárás, hogy az apró strasszok, gyöngyök, szegecsek megfelelően legyenek a ruhákra rögzítve, különben a könnyen leváló díszek a légutakba kerülve akár fulladást is okozhatnak. 

 
Teljes bejegyzés