Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


TÉNYEK

 

Cikkek

2015.06.21

Grazi ámokfutó - Kriminálpszichológus: kiszámíthatatlanok a grazihoz hasonló esetek

/ Menüpont: TÉNYEK

grazi-amokfuto.jpgHat felnőtt állapota szombat este továbbra is válságos volt, közülük néhányan épp műtéten estek át. Korábban Hermann Schützenhöfer stájerországi tartományi kormányfő azt mondta, a sérültek közül tizenegy beteg élete forog veszélyben.

 
Teljes bejegyzés

2015.06.20

Böjte Csaba: ha jók vagyunk, harmóniában élünk önmagunkkal

/ Menüpont: TÉNYEK

bojte-csaba-foto.jpg

Ha jók vagyunk harmóniában vagyunk önmagunkkal, s ha letérünk erről az útról, akkor elsősorban magunkat sebezzük meg, magunknak okozunk fájdalmat a rosszasággal, a bűnnel!! 

 
Teljes bejegyzés

2015.06.20

Havi 860 millió forintnyi étel megy a kukába a kamionra ugráló bevándorlók miatt

/ Menüpont: TÉNYEK

magyar-kamion-bevandorlok.jpgHa egy élelmiszert szállító leplombált kamion rakterébe valaki bemegy, pláne, ha hozzá is nyúl a szállítmányhoz (ami nem ritka, mert a bevándorlók előszeretettel lopnak is a rakományból), akkor gyakran az egész áru megy a levesbe. A szigorú uniós előírások miatt ilyenkor fertőtleníteni kellene, de erre a romlandó dolgok, különösen a zöldségek és gyümölcsök esetén nincs lehetőség.  

 

 
Teljes bejegyzés

2015.06.18

Nyolc megyében félmillió üveg szeszes italt foglaltak le a NAV végrehajtói - Videóval

/ Menüpont: TÉNYEK

nav-adotartozas.jpgTöbb mint félmillió üveg szeszes italt foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Fejér megyei végrehajtói annál az ital-nagykereskedőnél, amelyre korábban 100 millió forintos bírságot szabtak ki a pénzügyőrök. A lefoglalt árukészlet a jövedéki bírság fedezetét biztosítja.

 
Teljes bejegyzés

2015.06.17

A belügyminiszter utasítást kapott a magyar-szerb határ lezárásának előkészítésére

/ Menüpont: TÉNYEK

menekultek.jpgA miniszter közlése szerint 175 kilométer hosszú határszakaszról van szó. A belügyminiszternek jövő szerdáig kell elvégeznie a határ fizikai lezárásával kapcsolatos előkészítési munkákat, amelyekről aznap kell tájékoztatást adnia a kabinetnek

 
Teljes bejegyzés

2015.06.17

Naponta több száz illegális menekült érkezik Magyarországra

/ Menüpont: TÉNYEK

migransok.jpgHa valaki illegális határátlépőként érkezik, akkor a rendőrség átadja a menekültügyi hatóságnak. Ott menedékjogi eljárást indítanak, és kijelölik azt a kötelező tartózkodási helyet, ahol a hatóság rendelkezésére kell állnia az eljárás lefolytatásának idejére. Ez a tartózkodási hely valamelyik nyitott befogadó intézmény, az illegális menekültek 90 százaléka ilyen befogadó állomásra kerül

 
Teljes bejegyzés

2015.06.15

Három év börtönre ítélték sikkasztásért Szima Juditot, a rendőrszakszervezet főtitkárát

/ Menüpont: TÉNYEK

szima-judit-tmrsz.jpgA vád szerint a főtitkár 2010. augusztus és 2011. január között fiktív útiköltség-elszámolásokkal több millió forintot tulajdonított el a szakszervezet pénzéből, lakásában, amely a szakszervezet székhelye is volt, 19 millió forintos beruházást végeztetett el a szakszervezet költségére.

 
Teljes bejegyzés

2015.06.15

Közvélemény kutatás arról, ki, milyen rezsicsökkentést szeretne

/ Menüpont: TÉNYEK

rezsicsokkentes.jpgA kérdőív kitöltésével a megjelölt 9 hatósági eljárás díjának mérséklésével vagy megszüntetésével összefüggésben fejthetik ki véleményüket és további egy, általuk fontosnak tartott hatósági eljárás igazgatási szolgáltatási díjának vagy illetékének mérséklésére vagy megszüntetésére tehetnek javaslatot.

 
Teljes bejegyzés

2015.06.15

Túl sok családi pótlékot fizettek ki az Ausztriában dolgozó magyaroknak is

/ Menüpont: TÉNYEK

kulfoldon-dolgozo-magyarok-csaladi-potlek.jpgA külföldieknek, mások mellett Ausztriában dolgozó magyar alkalmazottaknak juttatott szociális szolgáltatások, például a családi pótlék európai uniós szintű reformját sürgeti Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter.

 
Teljes bejegyzés

2015.06.14

Tucatnyi embert mentettek ki a rendőrök a Balatonból

/ Menüpont: TÉNYEK

balaton-vizirendor.jpgA bajba jutottak a vízi rendőrök segítsége nélkül nem tudtak volna partot érni. Szombaton Balatonlellénél egy vitorlás-csónak sodródott el a parttól mintegy két kilométerre a megélénkült szélben, elsőfokú viharjelzés idején.

 
Teljes bejegyzés

2015.06.14

Hőség - Több megyében már heves zivatarokra is figyelmeztetnek

/ Menüpont: TÉNYEK

letenye-felhoszakadas-egyedutai-varosresz-1.jpgAz országszerte tartós hőség mellett vasárnapra több megyére heves zivatarok és felhőszakadás veszélye miatt is figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

 
Teljes bejegyzés

2015.06.13

Fürdőzők a Balatonban, Balatonfenyvesnél

/ Menüpont: TÉNYEK
 
Teljes bejegyzés

2015.06.13

Tizenegy gyerek van még kórházban ételmérgezés tüneteivel

/ Menüpont: TÉNYEK

etelmergezes.jpgA Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal pénteken arról adott tájékoztatást, hogy tizennyolc ötödikes diák betegedett meg a seregélyesi táborban "élelmiszer eredetű megbetegedés" tüneteivel.

 
Teljes bejegyzés

2015.06.12

Elrendelték az első kémiai szúnyogirtást a Balatonon

/ Menüpont: TÉNYEK

balaton-furdes.jpgIdőközben az egész Balaton partra, közel 6 ezer hektárra kiterjedő kémiai irtás is szükségessé vált a néhol nagy tömegben kirepült imágók miatt. A munkát a hétvégén tervezik elvégezni az esti és a hajnali órákban, ha az időjárás lehetővé teszi.

 
Teljes bejegyzés

2015.06.10

Sokkoló videó a gyógyíthatatlan francia betegről, akinek életben tartásának leállítását engedélyezte az európai bíróság

/ Menüpont: TÉNYEK

eutanazia.jpgSokkoló videó jelent meg szerdán az interneten arról a hét éve vegetatív állapotban lévő 39 éves bénult francia férfiról, akinek az életben tartására szolgáló kezelés leállítását múlt héten engedélyezte az Emberi Jogok Európai Bírósága.

 

 
Teljes bejegyzés

2015.06.10

Mi mindent árulnak apróhirdetésekben? Íme, a legextrémebb kínálat!

/ Menüpont: TÉNYEK

stadler-stadion.jpgKádár János Mercedese, tigriskölykök, mindent tudó jósgömb, unikornis hús, lelőhető ébresztőóra, mumifikált tündér és Stadler-stadion, hogy csak néhány példát említsünk abból a hatalmas kínálatból, amit az interneten árulnak az emberek a különböző hirdetési felületeken.

 
Teljes bejegyzés

2015.06.09

Áradásokat és sárlavinákat okoztak a heves esőzések Tirolban, házakat ürítettek ki

/ Menüpont: TÉNYEK

ausztria-aradasok-sarlavina-1.jpgAz esőzések különösen az Innsbruck közelében lévő Sellrain-völgy körzetét és az alpesi See im Paznaun települést sújtották. A falu mintegy húsz háza lakhatatlanná vált, és száz embert kellett kitelepíteni. A térségen átvezető utat (L13) néhány helyen elárasztotta a víz, az úttest több helyen beszakadt.

 
Teljes bejegyzés

2015.06.09

Kinevezték a megyei fejlesztések miniszteri biztosait

/ Menüpont: TÉNYEK

manninger-jeno.jpg

 

A megyei fejlesztési biztosok 2015. június 1-jétől 2015. november 30-áig töltik be tisztségüket. Tevékenységüket a Miniszterelnökséget vezető miniszter irányítja, a feladat ellátásáért díjazás és juttatások nem illetik meg, titkárság nem segíti.

 
Teljes bejegyzés

2015.06.07

50 ezer forintos bírság is járhat a tiltott helyen való fürdőzésért

/ Menüpont: TÉNYEK

furodni-tilos.jpgA tiltott helyeken veszélyes a fürdőzés, a bányatavak például hirtelen mélyülnek, veszélyes hulladékok lehetnek az alján, ráadásul csak a víz felszíne meleg, az alja rendkívül hideg lehet, ami a gyenge egészségi állapotban lévőkre lehet rossz hatással.

 

 
Teljes bejegyzés

2015.06.06

Lezárhatják a déli határt a bevándorlók előtt

/ Menüpont: TÉNYEK

migransok.jpgA déli határon át érkező bevándorlók száma növekszik ijesztő mértékben: míg tavaly egész évben 43 ezren léptek legálisan vagy illegálisan Magyarország területére, idén májusig több mint 50 ezer bevándorló érkezett, és az év végéig számuk akár a 100 ezret is elérheti.

 
Teljes bejegyzés

2015.06.06

Nem szennyezés okozza a balatoni habot

/ Menüpont: TÉNYEK

balatonmariafurdo.jpg

 

Nem szennyezés okozza a Balaton felszínén helyenként összeverődött habos, fehéres, olajos uszadékot, hanem árvaszúnyogok ártalmatlan maradványai lebegnek a felszínen.

 
Teljes bejegyzés

2015.06.05

Huszonegy lány verseng a Magyarország szépe címért

/ Menüpont: TÉNYEK

magyarorszag-szepe-2015.jpgA június 21-i Magyarország Szépe versenyen a zsűri egy királynőt és két udvarhölgyet választ ki, de a közönség is szavazhat a neki legjobban tetszőre. A megmérettetés győztese képviseli majd Magyarországot a Miss World 2015 nemzetközi döntőjén a kínai Szanjában.

 

 
Teljes bejegyzés

2015.06.04

Megtalálták a székelyföldi Szent Anna-tóban eltűnt 14 éves magyarországi fiú holttestét

/ Menüpont: TÉNYEK

szent-anna-toba-fulladt-2.jpg

A Pest megyei Alsónémediből származó 14 éves fiú egy 36 tagú diákcsoport tagjaként a felügyelők engedélyével ment a vízbe. Délután vihar közeledett, ezért a felügyelők kiszólították a gyermekeket a tóból.

 
Teljes bejegyzés

2015.06.04

Négy közmunkást gázoltak el az M7-esen, egyikük meghalt

/ Menüpont: TÉNYEK

kozmunkast-gazolt-halalra-1.jpgA férfiak épp be akartak szállni a járművükbe, amikor egy arra elhaladó kisteherautó elsodorta a kocsijukat. Két munkás súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett, mentőhelikopter érkezett hozzájuk. Egyikük később meghalt.

 
Teljes bejegyzés

2015.06.04

Eltűnt egy magyarországi fiú a Szent Anna tónál

/ Menüpont: TÉNYEK

eltunt-magyar-fiu-szent-anna-to.jpgAz eltűnt fiú egy népes magyarországi diákcsoport tagjaként érkezett vasárnap egy Kovászna megyei településre. A csoport szerdán látogatott el a Szent Anna tóhoz, ahol a gyermekek a felügyelők engedélyével mentek a vízbe.

 

 
Teljes bejegyzés

2015.06.03

Az új Puskás Ferenc Stadion látványtervei

/ Menüpont: TÉNYEK

uj-puskas-ferenc-stadion-2.jpg

 

Az új létesítmény amellett, hogy labdarúgó mérkőzéseket rendezhetnek majd benne, az ország legnagyobb koncerthelyszíne lesz, továbbá 1000-1500 fős konferenciákat is tarthatnak majd benne.

 
Teljes bejegyzés

2015.06.01

Újabb egészségügyi demonstrációt szerveznek Budapesten

/ Menüpont: TÉNYEK

egeszsegugy-demonstracio.jpgA május közepén megtartott demonstráció után is folytatják a munkát, mert az Országgyűlés elé beterjesztett 2016-os költségvetési javaslatban az egészségügyre jutó források nem elegendőek a biztonságos betegellátás megteremtésére.

 
Teljes bejegyzés

2015.06.01

Halálra gázolt a vonat egy nőt Balatonmáriafürdőn

/ Menüpont: TÉNYEK

balatonmariafurdo-halalos-vonatgazolas.jpg

 

Halálra gázolt egy nőt Balatonmáriafürdő állomáson a Budapest felé haladó gyorsvonat, a rendőrségi helyszínelés idejére lezárták a vasúti pályát.

 
Teljes bejegyzés

2015.06.01

Százéves a magyar védőnői szolgálat

/ Menüpont: TÉNYEK

vedonok-szama-a-magyar-egeszsegugyben-statisztika.jpgEz az ellátási forma egyedüli a világon, és ma Magyarországon minden településen dolgozik védőnő a várandósok, a gyermeket nevelő családok és a nők egészsége védelmében. Ugyanakkor - mint mondta - kollégái leterheltek, hiszen 5200 álláshelyből háromszáz betöltetlen, de így sincs ellátatlan körzet, település.

 

 
Teljes bejegyzés

2015.05.31

Elvitték az ötmilliárdot az ötös lottón

/ Menüpont: TÉNYEK
 
Teljes bejegyzés