Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


TÉNYEK

 

Cikkek

2015.08.05

Keresztapaként mozgatta a szálakat az ügyvéd

/ Menüpont: TÉNYEK

nyiregyhaza-cegtemeto.jpgA jogi szakember a gyanú szerint fiktív cégátruházásokban működött közre, ahhoz ukrán "bukóembereket" és valótlan magyarországi székhelyeket biztosított. Ezért cégenként ötszázezer-egymillió forintot kért, a strómanoknak pedig ötvenezer forintot fizetett.

 
Teljes bejegyzés

2015.08.03

Három rendőrt tartóztattak le embercsempészés segítése miatt

/ Menüpont: TÉNYEK

letartoztatott-rendor.jpgA megalapozott gyanú szerint a rendőrök figyelték az 51-es főúton a járőrök mozgását és erről egymással, illetve civil társaikkal egyeztettek. A megszerzett információkkal segítették civil társaikat abban, hogy az illegális határátlépőket szállító gépjármű hatósági ellenőrzését elkerüljék.

 
Teljes bejegyzés

2015.08.03

500 milliós csalás, 3446 sértett - Garancia levelet is adtak a csalók

/ Menüpont: TÉNYEK

felmilliardos-csalas.jpgAz elkövetők végül 3446 sértettől különböző jogcímeken legalább 500 millió forintot szedtek be, ám az ígért pénzt nem utalták át a sértetteknek, bár az üzletkötők nemcsak a szerződéskötéskor szóban tettek ígéretet arra, hogy az ügyfél a szerződéskötést követő hónap közepéig biztosan meg fogja kapni a felvenni kívánt összeget, hanem erről egy írásbeli elismervényt, kifizetési garanciát is kiállítottak.

 
Teljes bejegyzés

2015.08.02

Nagyjából rendben vannak a nyári táborok, de volt, ahol élelmiszert is el kellett kobozni

/ Menüpont: TÉNYEK

nyari-tabor-ellenorzes.jpgAz eddigi ellenőrzések alapján a táborok 72,3 százaléka biztonságosan működik. További 20 százalékuknál apróbb, könnyen felszámolható hiányosságok voltak, 12 esetben azonban korlátozó intézkedéseket hoztak az ellenőröknek. Utóbbiaknál figyelmeztettek, de büntetést is kiszabtak, csaknem egymillió forintot.

 
Teljes bejegyzés

2015.08.01

Üzekedő őzek ugorhatnak az autók elé!

/ Menüpont: TÉNYEK

letenye-vadgazolas-3.jpgA helyszínre érkező rendőrök is minden esetben értesítik a vadásztársaságot és az elhullott állat átadását biztosítják a vadásztársaság számára. Fontos tudni, hogy a vadak értéket képviselnek és amennyiben valaki jogosulatlanul elviszi az elütött állatot, lopást követ el.

 
Teljes bejegyzés

2015.07.31

Ellenőrizték a balatoni fagyizókat. Íme az eredmény - Videóval

/ Menüpont: TÉNYEK

Hét esetben tárt fel a vizsgálat élelmiszerszennyezési kockázatot, ami többnyire a rendetlenségből vagy a nem megfelelő technológiai fegyelemből eredt. Takarítással és mosogatással kapcsolatos hiányosság viszont minden harmadik helyen akadt.

 
Teljes bejegyzés

2015.07.31

Ház körüli barkácsolás: csavarkompresszorok összehasonlítása

/ Menüpont: TÉNYEK

csavarkompresszor-osszehasonlitasa.jpgA tavasztól őszig terjedő hónapokban sokan döntenek úgy, hogy végre elintézik a ház körüli barkácsolási munkálatokat. Ehhez a számos szükséges felszerelés közül egy a kompresszor, amely megkönnyíti egyes tevékenységek elvégzését.

 
Teljes bejegyzés

2015.07.30

Tizennyolc vámost fogott el a terrorelhárítás

/ Menüpont: TÉNYEK

nav-vesztegetes.jpgA NAV - a nyomozó hatóságokkal szorosan együttműködve - továbbra is a legszigorúbban fellép a hivatal személyi állománya által elkövetett korrupciós és hivatali bűncselekmények ellen. A szervezet célja, hogy egyetlenegy ilyen eset se forduljon elő a NAV-nál

 
Teljes bejegyzés

2015.07.30

Hevesi családi tragédia: megszólalt a meggyilkolt kisgyerekek édesanyja

/ Menüpont: TÉNYEK

heves-csaladi-gyilkossag.jpgMost először és utoljára szólal meg az a hevesi édesanya, akinek élettársa a múlt hétvégén felakasztotta 6 és 12 éves közös gyermekeiket, majd önmagával is végzett. A megtört, sokkos állapotban lévő édesanya azért vállalta az interjút, mert, mint mondja: a tragédia óta elhangzott sajtóhíresztelések nem fedik a valóságot.

 
Teljes bejegyzés

2015.07.29

Közel 50 menekültet vittek kórházba hasmenéssel, lázzal

/ Menüpont: TÉNYEK

menekultek-jarvany-1.jpgA civil önkéntesek hasmenésre panaszkodó, vasúti csatlakozásra váró családokkal találkoztak, ezek tagjait a mentőszolgálat kórházba vitte a Budapesti Közlekedési Központ bevonásával, busszal.

 
Teljes bejegyzés

2015.07.27

A kisgyermekek autóban felejtését megakadályozó gyermekülést dobtak piacra

/ Menüpont: TÉNYEK

autoban-felejtett-gyermek.jpgAz ülésbe szerelt vezeték nélküli chip hangjelzéssel figyelmezteti a sofőrt, ha az autó leállítását követően nem kapcsolják ki a gyermek biztonsági övét.

 
Teljes bejegyzés

2015.07.27

Vészesen közeledik a parlagfűszezon!

/ Menüpont: TÉNYEK

parlagfu-ellenorzes.jpgAz elmúlt években a parlagfűpollen koncentrációja augusztusban és szeptemberben szinte az egész országban 10-20-30-szorosan meghaladta az egészségügyileg még tolerálható értéket, és veszélyes riasztási szinteket ért el.

 

 
Teljes bejegyzés

2015.07.27

A magyarok döntöttek, nem akarnak törvénytelen bevándorlókat

/ Menüpont: TÉNYEK

orban-viktor-2.jpgA törvénytelen bevándorlás Magyarországot és Európát egyaránt fenyegeti, veszélyt jelent közös értékeire, kultúrájára és sokszínűségére is. Az ország „harapófogóba” került: délről érkeznek az újabb bevándorlók, és fennáll a veszélye, hogy nyugatról is visszaküldik az innen távozott bevándorlókat Magyarországra

 
Teljes bejegyzés

2015.07.26

A rendőrt mindkét félnek meg kell várnia

/ Menüpont: TÉNYEK

frontalis-baleset-76-os-fout-1.jpgHa nem történt személyi sérülés, de a felelősség kérdésében nem sikerül megegyezni, akkor lehet rendőrt hívni – folytatta, hozzátéve: ez szabálysértési eljárás megindítását vonja maga után, a rendőr pedig nagy valószínűséggel megbünteti a vétkes félt.

 

 
Teljes bejegyzés

2015.07.26

Egy holttestet találtak a Balatonban, egy férfit továbbra is keresnek

/ Menüpont: TÉNYEK

balatonba-fulladt.jpgA szombati vihar után éjszakáig folytatták a mentési munkákat a Balatonnál, sokan a vízirendőröknek, a vízimentőknek és az önzetlen hajósoknak köszönhetik életüket, két férfi Balatonfürednél eltűnt a vízben még a vihar előtt, akiket nem találtak meg, egy vasárnap vízben talált férfiholttest azonosítása folyamatban van.

 
Teljes bejegyzés

2015.07.25

Vitorlázó repülőgép zuhant a vízbe Balatonberénynél

/ Menüpont: TÉNYEK

repulogep-zuhant-a-balatonba.jpg

 

Vitorlázó repülőgép zuhant a vízbe Balatonberénynél szombaton délután. A gépen ketten voltak, nem sérültek meg.

 
Teljes bejegyzés

2015.07.24

Fulladásveszélyes csecsemő- és kisgyermek ruhákat talált a fogyasztóvédelem

/ Menüpont: TÉNYEK

fulladasveszelyes-csecsemo-kisgyermek-ruha.jpgA hatóság hangsúlyozta, hogy a 3 év alatti gyermekeknek készült ruhákon elvárás, hogy az apró strasszok, gyöngyök, szegecsek megfelelően legyenek a ruhákra rögzítve, különben a könnyen leváló díszek a légutakba kerülve akár fulladást is okozhatnak. 

 
Teljes bejegyzés

2015.07.23

Vonattal ütközött össze egy autó Csornán, négy ember meghalt

/ Menüpont: TÉNYEK

csorna-halalos-vasuti-baleset-1.jpgA baleset a 86-os úttal párhuzamos mellékút vasúti átjárójában történt. A személyautó a tilos jelzés ellenére hajtott be a kereszteződésbe, ahol összeütközött egy személyvonattal.

 

 
Teljes bejegyzés

2015.07.22

50 ezer forintnál többet is veszíthet az, aki bányatóban fürdik

/ Menüpont: TÉNYEK

banyato-furdozes.jpgAki ennek ellenére mégis a fürdőzés mellett dönt és a rendőrség rajta kapja, az nemcsak öttől ötvenezer forintig terjedő helyszíni bírságot kockáztat, de akár az életét is. Évente ugyanis körülbelül 100-an fulladnak a bányatavakba.

 
Teljes bejegyzés

2015.07.22

Illegális bevándorlókat pénzért utaztató bandán ütött rajta a TEK - Videó

/ Menüpont: TÉNYEK

tek-illegalis-bevandorlas.jpg

A TEK Felderítési Igazgatóságának e tevékenysége során kerültek látókörbe olyan magyar személyek, akik az elsődleges információk szerint illegális bevándorlók országon belüli utaztatását tervezték.

 
Teljes bejegyzés

2015.07.22

Meghekkeltek egy mozgásban lévő Jeep Cherookee-t

/ Menüpont: TÉNYEK

meghekkelt-auto.jpg

A probléma persze nem korlátozódik a demonstrációra kiszemelt Chrysler autógyár modelljeire, hiszen minden autógyár minden új modellje ki van téve az irányítási rendszer feltörése veszélyének.

 
Teljes bejegyzés

2015.07.22

Megtalálták a Balatonban eltűnt fiatalember holttestét

/ Menüpont: TÉNYEK

balatonba-fulladt.jpg

 

A fürdőeszköznek minősülő strandkajak használatához nem kell mentőmellény, így ők sem viseltek, és amikor felborultak, egyikük, aki nem tudott úszni, elmerült.

 
Teljes bejegyzés

2015.07.21

Tiszába fulladt egy menekült

/ Menüpont: TÉNYEK

tiszaba-fulladt.jpgEgyikük a túlsó oldalon partot ért, a másik férfi azonban az élő Tiszában a szerb mélység irányába sodródott. A magyar rendőrök azonnal riadóztatták a szegedi vízimentőket, valamint az esetről tájékoztatták a szerb hatóságokat, amelyek jelezték, hogy haladéktalanul több embert a helyszínre vezényelnek.

 

 
Teljes bejegyzés

2015.07.21

Felüljáró alá szorult egy kamion a fővárosban

/ Menüpont: TÉNYEK

feluljaro-ala-szorult-kamion.jpgA baleset a Kőbányai úton, a Kőbányai út és a Pongrácz út kereszteződésénél, Kőbánya-alsó vasútállomás közelében történt. A jármű rakománya az úttestre esett.

 
Teljes bejegyzés

2015.07.20

Gazdasági elemzők szerint könnyen csődközelbe juthat Horvátország

/ Menüpont: TÉNYEK

horvatorszag-nyaralas.jpgKülföldi és belföldi gazdasági és politikai elemzők is borús jövőképet jósolnak Horvátországnak, amely ha szerintük nem változtat hozzáállásán, nem kezdi el sürgősen a reformok bevezetését, nagyon könnyen Görögország sorsára juthat.

 
Teljes bejegyzés

2015.07.20

Elmerült ember, eltűnt 6 éves kisfiú a Balatonon

/ Menüpont: TÉNYEK

vizimento.jpgA Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata felhívja a fürdőzők figyelmét, hogy a következő napokra is ígért kánikula idején szabad vizekbe csak úgy menjenek, hogy maguk és családtagjaik biztonságban legyenek!

 
Teljes bejegyzés

2015.07.18

A eddigi legmelegebb év volt 2014 egy nemzetközi kutatás szerint

/ Menüpont: TÉNYEK

klimavaltozas-0.jpg

A sokoldalú adatok jól példázzák, hogyan változik az éghajlat, nemcsak a légkör hőmérséklete, hanem az óceánok mélyének és a külső atmoszférának a hőmérséklete.

 
Teljes bejegyzés

2015.07.17

Hasznos tanácsok mennyezeti lámpa vásárlásához

/ Menüpont: TÉNYEK

menyezeti-lampa.jpgOtthonunk megvilágítása nem csak a téli hónapokban jut szerephez, hanem gyakorlatilag az év bármely időszakában. A minden lakásban megtalálható mennyezeti lámpa rendkívül széles választékkal van jelen a piaci kínálatban, és a döntés sokszor valóban nem egyszerű.

 
Teljes bejegyzés

2015.07.15

Iszlám Állam - Magyarország határáig nyomulna a terrorszervezet!

/ Menüpont: TÉNYEK

iszlam-allam.jpgA bosnyák nyelvű felvétel szerint Szerbia után Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Albánia, Koszovó, Macedónia és Montenegró elfoglalását tűzte ki célul a dzsihadista szervezet.

 

 
Teljes bejegyzés

2015.07.15

Vissza kell fizetniük az ösztöndíjat azoknak, akik nem szereztek diplomát

/ Menüpont: TÉNYEK

diploma.jpgSok száz egykori egyetemi és főiskolai hallgató kapott levelet, hogy fizesse vissza az állami ösztöndíjat, mert nem tudta megszerezni a diplomát határidőre. Például nincs nyelvvizsgája, vagy nem írta meg a szakdolgozatát.

 
Teljes bejegyzés