Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


TÉNYEK

 

Cikkek

2015.11.17

Tengerparti first minute utak vízimádóknak

/ Menüpont: TÉNYEK

tengerparti-first-minute.jpgIgényes környezetben szeretné tölteni szabadidejét, és már most arról álmodozik, hová utazzon jövő nyáron? A tervezgetést elkezdeni sosincs túl korán, pláne, hogy előfoglalás keretein belül akár jelentős összeget meg is spórolhat.

 
Teljes bejegyzés

2015.11.17

Arcképprofillal szorítanák vissza a bűnözést

/ Menüpont: TÉNYEK

arckepprofil.jpgAz országos hatósági nyilvántartásban az arcképmásadatokból képezett arcképprofilok szerepelnek, azaz nem maga a fénykép, hanem az ahhoz rendelt úgynevezett technikai kapcsoló számok, amelyek alkalmatlanok az arckép visszafejtésére. Az arcképmásból képzett arcképprofil is személyes adatnak minősül.

 
Teljes bejegyzés

2015.11.16

Céges ajándékozás karácsonykor

/ Menüpont: TÉNYEK

karacsonyi-ceges-ajandekozas.jpgÉvek óta egyre többen érdeklődnek a céges ajándékok iránt, hiszen nem csak karácsonyi kedveskedésnek, hanem bizony a kapcsolatépítés fontos elemének is számítanak ezek.

 
Teljes bejegyzés

2015.11.13

127 fiatal gazda verhette át a minisztériumot

/ Menüpont: TÉNYEK

fiatal-gazdak-palyazati-csalas.jpgEddig 127 kérelem esetében merült fel a gyanú, hogy a fiatal gazdák számára kiírt vidékfejlesztési támogatásra a pályázók hamis végzettséget igazoló okiratok másolati példányait nyújtották be, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) belföldi jogsegély keretében összesen 170 oktatási intézménytől kért okirat-igazolásokat, a gyanús ügyekben pedig rendőrségi feljelentést tesz.

 
Teljes bejegyzés

2015.11.12

Amit nem látsz: preparált buszon mutatták meg az influenzát

/ Menüpont: TÉNYEK

influenza-virus-1.jpgTérítésmentes védőoltásra jogosultak a 60 évesnél idősebbek, továbbá többek között az asztmások, a cukorbetegek, a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők, valamint a várandós nők.

 
Teljes bejegyzés

2015.11.12

A hétvégén már nem lesz ilyen fura novemberi meleg

/ Menüpont: TÉNYEK

november.jpgA hétvégén fokozatosan mérséklődik a nappali felmelegedés, jellemzően már 20, helyenként 10 Celsius-fok alatt alakulnak majd a maximumértékek. Ezzel együtt többfelé napsütésre is várható, csak helyenként lehet kisebb eső.

 
Teljes bejegyzés

2015.11.11

SEO újdonság: a RankBrain a Google újabb nagy húzása

/ Menüpont: TÉNYEK

rankbrain.jpgNemrég látott napvilágot a hír, miszerint a Google már hónapok óta használja új algoritmusát, a RankBraint-t, mely tulajdonképpen egy mesterséges intelligencia, célja pedig nem más, mint a jobb találati lista előállítása.

 
Teljes bejegyzés

2015.11.10

Hihetetlen, de nemrég még lakták ezt a magyar barlanglakást!

/ Menüpont: TÉNYEK

barlanglakas-1.jpgMagyarországon a 13. században jelentek meg először a barlanglakások főleg a Budai hegység területén. Sőt, a Bükkben és a Mátra vidékén is éltek ilyen kősziklába vájt építményekben emberek.

 
Teljes bejegyzés

2015.11.10

NAV: nem szűnik meg a behajthatatlan tartozás

/ Menüpont: TÉNYEK

adotartozas.jpgA közlemény szerint akkor sem szűnik meg az adótartozás, ha azt végrehajtható vagyon hiányában a NAV első alkalommal nem tudja beszedni. Ha ugyanis az elévülési időn belül az adózó ingó vagy ingatlan vagyonra, illetve megfelelő jövedelemre tesz szert, a NAV intézkedik a tartozás újbóli behajtásáról.

 
Teljes bejegyzés

2015.11.08

Folytatódik az enyhe novemberi időjárás

/ Menüpont: TÉNYEK

osz.jpgA következő napokban is folytatódik a ködös, napos időjárás, helyenként 20 Celsius-fok körüli maximumok is lehetnek. Emellett viszont többször megerősödik a szél és többfelé kisebb eső is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 
Teljes bejegyzés

2015.11.06

A katasztrófavédelem feladata lesz a szennyvíz szippantás

/ Menüpont: TÉNYEK

szennyviz-szippantas.jpgA katasztrófavédelem feladata lesz, hogy kijelölje az ideiglenes szolgáltatót a háztartási szennyvíz szippantására, amennyiben a korábbi szolgáltató már nem vállalja ezt a munkát.

 
Teljes bejegyzés

2015.11.05

Itt vannak fix telepítésű rendőrségi kamerák Zala, Vas, Tolna, Baranya, Csongrád megyékben

/ Menüpont: TÉNYEK

veda-megyek.jpgMost a rendőrség nyilvánosságra hozta, hogy Zala, Vas, Tolna, Baranya, Csongrád megyékben mely útszakaszokra szerelték fel a szinte mindentudó technikai eszközöket.

 
Teljes bejegyzés

2015.11.03

Megkéseltek egy mentőápolót - Fotók

/ Menüpont: TÉNYEK

mentoapolora-tamadtak-1.jpgA Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint nem sokkal délelőtt 9 óra előtt érkezett bejelentés a rendőrségre arról, hogy a VIII. kerületben, az Üllői úton egy mentőautóban késsel megszúrt egy mentőápolót egy ellátásra szoruló férfi.

 
Teljes bejegyzés

2015.11.03

Újabb autók érintettek a VW botrányban

/ Menüpont: TÉNYEK

vw-botrany.jpgAz EPA újabb vizsgálata a 3 literes hengerűrtartalmú járművekre, egyebek között a Porsche- és az Audi-modellekre terjedt ki. Közöttük van a 2014-es Volkswagen Touareg, a 2015-ös Porsche Cayenne, a 2016-os Audi A6 Quattro, az A7 Quattro, az A8, az A8L, és a Q5.

 
Teljes bejegyzés

2015.11.01

Megszökött farkas: nem keresik tovább az állatot

/ Menüpont: TÉNYEK

megszokott-farkas.jpgA Mecsekerdő Zrt. bizonytalan időre erdőjárási tilalmat rendelt el a Pécs környéki erdőkben. Az állami erdészeti vállalat honlapján megjelent közlemény szerint a hatóságok által nagy erőkkel keresett állat életveszélyes szituációt teremtett, ezért a cég arra kéri a kirándulókat, ne induljanak el a baranyai megyeszékhelyhez közeli erdőkbe.

 
Teljes bejegyzés

2015.10.31

Tűzgömbök: Becsehelyről is látni lehetett a meteorrajokat

/ Menüpont: TÉNYEK

tuzgomb-1.gifAz egyik leglátványosabb csillaghullásos nap éppen október 30-án pénteken volt, amikor a tiszta égbolton a Déli Tauridák (DT) egy-egy meteorja csapódott a légkörbe és ott látványosan, tűzgömb formájában semmisült meg.

 
Teljes bejegyzés

2015.10.31

Rákkeltő húsok: értetlenül fogadta a kamara a WHO új besorolását

/ Menüpont: TÉNYEK

rakkelto-hus.jpgA WHO hétfőn hozta nyilvánosságra rákkutató intézetének tanulmányát, amelyben megállapították, hogy a feldolgozott hústermékek fogyasztása rákkeltő és "valószínűleg" a vörös húsé is.

 
Teljes bejegyzés

2015.10.31

A CBA levette a polcokról a kínai hányadot is tartalmazó mézeket

/ Menüpont: TÉNYEK

mez.jpgA CBA kommunikációs igazgatója hangsúlyozta, hogy számukra fontos a fogyasztók biztonsága, rendszeresen vizsgáltatják az általuk forgalmazott termékeket, köztük a mézet is. Hozzátette, a magyar piacon lévő ipari méz sütésre alkalmas, de nem asztali termék.

 
Teljes bejegyzés

2015.10.30

Halottak napja: a katolikusok az összes szentről és minden elhunytról megemlékeznek

/ Menüpont: TÉNYEK

halottak-napja.jpgNovember 1-jén, mindenszentek napján ünneplik az összes szentet, vagyis valamennyi megdicsőült lelket, november 2-án, halottak napján pedig a katolikus egyház megemlékezik minden elhunytról, különösen a tisztítótűzben szenvedő lelkekről.

 
Teljes bejegyzés

2015.10.29

10 -15 százalékkal drágulhatnak az idei évjáratú borok

/ Menüpont: TÉNYEK

zarolt-olasz-bor.jpgA jobb nevű pincészetek alighanem könnyebben tudják majd a fogyasztóikkal elfogadtatni a drágulást, a kevésbé ismerteknek komoly küzdelem lesz az értékesítés.

 
Teljes bejegyzés

2015.10.28

Halálos is lehet: Rekordokat dönt a bárányhimlős megbetegedések száma

/ Menüpont: TÉNYEK

baranyhimlo.jpgRekordokat dönt idén a bárányhimlős megbetegedések száma Magyarországon, az Országos Epidemiológiai Központ legfrissebb adatai szerint október közepéig mintegy 34,5 ezer fertőzést regisztráltak, csaknem tízezerrel többet, mint a múlt év hasonló időszakában.

 
Teljes bejegyzés

2015.10.28

Tragédiához vezetett volna, ha beépítik a volánbuszokba ezeket a hamis fékeket

/ Menüpont: TÉNYEK

hamis-wabco-busz-fekek.jpgA Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei több megyében bukkantak hamisított fékberendezés alkatrészekre. Országszerte hat helyszínen összesen 1265 autóbuszokhoz használt hamisított WABCO légszárító patront foglaltak le csaknem 4 és fél millió forint értékben.

 
Teljes bejegyzés

2015.10.27

Ha meglátja, mi kerül a szaloncukorba egy hazai üzemben, felfordul a gyomra

/ Menüpont: TÉNYEK

fulladozo-eger.jpgUgyanis nyomokban egeret tartalmazhat - írja a hatóság, pont az ellenőrzéskor egy egér éppen fulladozott a cukormasszában.

 
Teljes bejegyzés

2015.10.24

Mi a Casco biztosítás és mennyibe kerül?

/ Menüpont: TÉNYEK

casco-biztositas.jpgA tapasztalatok azt mutatják, hogy a gépjárműhasználat során már a legkisebb károk javíttatása is nagyon sokba kerülhet, ezért megéri olyan biztosítást választani, amely ezekre is kiterjed. Ilyenkor ajánlott a Casco választása.

 
Teljes bejegyzés

2015.10.20

Hivatali vesztegetés miatt 21 rendőrt őrizetbe vettek Záhonynál

/ Menüpont: TÉNYEK

zahony-hataratkelo.jpgÜzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása miatt hallgatta ki gyanúsítottként a Záhonyi Határrendészeti Kirendeltség 30 hivatásos rendőrét a Központi Nyomozó Főügyészség, 21 rendőr őrizetben van.

 
Teljes bejegyzés

2015.10.15

100 amerikai katona gyakorlatozik Magyarországon

/ Menüpont: TÉNYEK

amerikai-katonak-magyarorszagon.jpgAz Amerikai Egyesült Államok Hadserege egyik alegysége mintegy 30 technikai eszközzel és 100 fő személyi állománnyal alegység szintű kiképzési feladatokat hajt végre a MH 25. Klapka György Lövészdandár kijelölt alegységeivel Tatán, a Szomódi lőtéren, egyes mozzanataiban a Bakony Harci Kiképző Központ területén.

 
Teljes bejegyzés

2015.10.15

Böjte Csaba közös imára hív Európa békéjéért

/ Menüpont: TÉNYEK

bojte-csaba.jpgFlüei Szent Miklós a kegyetlen háborúk miatt úgy döntött, hogy visszavonul a világtól, és térden állva böjtölve, imádkozva remeteként életét ajánlja az áldott békéért. 1467. október 16-án a felesége által varrt remeteruhában elhagyta családját, és egy patak partján életét az imádkozásnak, elmélkedésnek szentelte. Hamar híre ment, és sokan mentek hozzá tanácsért, nemcsak egyszerű emberek, hanem a hatalmat gyakorló urak is.

 
Teljes bejegyzés

2015.10.13

Ilyen zöld rendszámot kapnak az elektromos autók

/ Menüpont: TÉNYEK

zold-rendszam-elektromos-auto-1.jpgEzeknek a kocsiknak persze töltőállomások is kellenek, amelyek első körben az autópályák mentén és a megyei jogú városokban épülnek ki.

 
Teljes bejegyzés

2015.10.13

Zivatar lehet, 30-50 mm csapadék várható Zala Vas és Somogy megyékben

/ Menüpont: TÉNYEK

gomba.jpgAz intenzívebb záporos, zivataros gócokban kisebb területen - legnagyobb eséllyel Zala, Vas és Somogy megyében - akár 30-50 milliméternyi eső is hullhat.

 

 
Teljes bejegyzés

2015.10.06

Újra beindult a lakáshitelezés

/ Menüpont: TÉNYEK

lakashitel.jpgLátva a hitelintézetek számos ajánlatát, elmondható, hogy akik otthonteremtésen gondolkodnak, most biztosan megtalálják majd a hitel lehetőségek között azt, amelyik körülményeiknek, anyagi lehetőségeiknek és a vásárolni kívánt ingatlan vételárának is megfelel.

 
Teljes bejegyzés