Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2013.11.05

Teniszpályát is épít a murakeresztúri egyházközség

Európai uniós forrásból újítja fel a fityeházi templomot és épít teniszpályát Murakeresztúron a murakeresztúri római katolikus plébánia - tájékoztatta az egyházközség plébánosa hétfőn az MTI-t.
Polgár Róbert közölte: a falumegújításra és fejlesztésre a LEADER akciócsoportok közreműködésével igénybe vehető támogatásokra benyújtott pályázatával 18,2 millió forintos, 100 százalékos támogatást jelentő összeget nyert a Zala megyei plébánia.

murakeresztur-polgar-robert-plebanos.jpg

(Polgár Róbert plébános. Fotó: mnvh.eu)


A pályázati pénzből felújítják a fityeházi templom külső homlokzatát, elvégzik a hőszigetelését és kicserélik a nyílászárókat. Újjáépítik a tornyot, korszerűsítik a fűtési rendszert, továbbá a templom megközelítését akadálymentes rámpa és térkövezett járda segíti majd.
A plébános hangsúlyozta: a hatáskörébe tartozó templomok jó állapotának megőrzése és visszaállítása mellett, az egészséges életmód terjesztése is kiemelt feladata az egyházközségnek.
A teniszpálya építésének ötlete már régen megfogalmazódott Murakeresztúron, ahol a tervezett pálya nemcsak teniszezésre, de röplabdázásra, tollaslabdázásra vagy lábteniszre is lehetőséget nyújt majd. A pályára a falubelieken kívül a környező településekről érkező látogatókat is várják - tette hozzá Polgár Róbert.
A templom felújítása már megkezdődött, a teniszpálya kialakítása várhatóan jövő tavasszal indul és nyárra befejeződik. MTI