Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2013.01.26

Telt házzal ünnepelték a Magyar Kultúra Napját a letenyei könyvtárban

A Magyar Kultúra Napja alkalmából január 22-én a városi könyvtárban Utak és indulások címmel nyílt meg a letenyei Hóborné Skoda Terézia (amatőr grafikus) és a bázakerettyei Iványiné Nagy Erzsébet (amatőr festő) bemutatkozó kiállítása.
 
 
Elsőként Dömők József a Fáklya Művelődési Ház és Könyvtár (FMHK) igazgatója szólt a jelenlévőkhöz, majd Konczér Katalin a Zala Megyei Közművelődési Intézmény igazgatója mondta el beszédét.
 
 
Az igazgatónő úgy fogalmazott, hogy örvendetes látni a sok-sok érdeklődőt, hiszen ilyen sokan mostanában nem voltak könyvtári kulturális programon. A kultúráról, azon belül a letenyei kulturális életről szólva Konczér Katalin szólt arról, hogy annak zászlóshajója az FMHK és városunk kulturális életének meghatározója  a művészeti és az általános iskola is. Konczér Katalin az országos események kapcsán arról is szólt, hogy végre a címkézett pénz (normatíva) áll rendelkezésre a kulturális tevékenységre.
 
 
A két alkotó műveiről Dömők József szólt.
Az alkotást 3 évvel ezelőtt elkezdett Hóborné Skoda Terézia grafikái kiváló megfigyelő képességről árulkodnak. A letenyei amatőr grafikus elsősorban portréban van otthon, de az összes munkája remek, alapos, gondos kivitelezésről árulkodik.
Iványiné Nagy Erzsébet 5 éve kezdett festeni. Az útravalót még általános iskolai rajztanárától kapta, majd érett korban festőkészletet vásárolt és elkezdte álmai megvalósítását. A bázakerettyei alkotó elsősorban a virágokat kedveli festeni, de emberábrázolással is megpróbálkozott - mondta Dömők József, aki mindkét alkotót  a Letenyei Festők Köréhez való csatlakozásra kérte fel. 
 

 

A letenyei Magyar Kultúra Napi rendezvényt színesítették a helyi Művészeti Iskola diákjai által előadott zeneszámok és a Mákvirág Citerazenekar dalcsokrai.