Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2012.09.02

Tanévnyitó: 16 osztályban 320 tanuló kezdi meg a tanévet a letenyei Andrássyban

Augusztus 31-én (pénteken) került sor a letenyei Andrássy Gyula Általános Iskolában a 2012/2013-as tanév tanévnyitó ünnepségére. Az intézményben ugyanúgy mint tavaly 16 osztály kezdi meg iskolai tanulmányait. Az Andrássyba 320 tanuló iratkozott be, az 1/a osztály osztályfőnöke Tóth László, az 1/b-jé Varga-Turi Katalin lesz.

 


Szeptember 1-e a magyarországi iskolák életében változást jelent, hiszen életbe lép a Nemzeti Köznevelésről szóló törvény - mondta az ünnepség során Bedő Ildikó igazgató. A legfontosabb a 16 éves életkorig tartó tankötelezettség valamint azt, hogy - Letenyén is - az első és az ötödik osztályokban a testnevelés órák száma 5 lesz. 
 

 

Az igazgatónő többek között arról is szólt, hogy éljenek a szülők azzal a lehetőséggel, hogy második nyelvet ingyen tanulhatnak a gyerekek, hiszen a tervek szerint  angol, német és horvát nyelvű szakkör is indul az oktatási intézményben. 

 

 

A tanévnyitó során pályázati sikerekről is hallottunk. Így a hetedikesek négynapos felvidéki kiránduláson vehetnek részt, az Integrációs Programra 1,5 milliót nyert el az iskola, melyből bútorokat, eszközöket vásároltak, egy másik pályázatnak köszönhetően pedig az iskolai könyvtárba szép asztalok és székek kerültek. A Nemzeti Tehetségprogram keretében, annak részeként a letenyei Andrássy regisztrált tehetségpont lett.

 

 

Az iskolában az idén számtalan rendezvényt szerveznek. A legközelebbi szeptember 7-én, pénteken 16 órától egy un. "iskolahangoló" lesz. A program során - melyre várnak minden érdeklődőt - gondoskodik játszóházról, zenéről, kincskeresésről, kézműves foglalkozásról, sportról is a letenyei Andrássy vezetése és tanári kara.