Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.10.03

Sorkatonák és a "hattyú halála" a gyenguszon

Katonaviselt embertársaink közül egyet sem találnánk, aki életében legalább egyszer ne játszotta volna el a „hattyú halálát”. Természetesen a „gyenguszon”, az orvosoknak, vagy felcsereknek. Pár nap „eü-szabi” érdekében a Nemzeti Színház érdemes, és mindenféle díjas színészeit is lemosva a világot jelentő deszkákról, tudta egy sorkatona előadni: ez csak látszatra egy pattanás az arcomon, szerintem komoly bőrfertőzés, amelyet csak ágynyugalomban, otthoni körülmények között , minimum két hét időtartamban lehet kezelni.
(Fiatalabb olvasóinknak egy kis etimológia: gyengusz – gyengélkedő – ma segélyhely. Felcser – többnyire férfi ivarú egészségügyi szakszemélyzet – ma CLS -Combat Life Saver – harctéri életmentő katona. EÜ-szabi – egészségügyi szabadság – ma, hivatásos hadsereg lévén, táppénz.)
Viszont, ha nem eü-szabit akartunk minden mondvacsinált okkal kicsikarni, hanem tényleg megsérültünk, lebetegedtünk, vagy csak fájt a fogunk, csakis hozzájuk fordulhattunk, és biztosak lehettünk benne, hogy meg is gyógyítanak bennünket a kiválóan képzett orvosok, és a felcserek.
(Szöveg: Szabó Béla . Fotó: Tóth László. (Forrás:
Magyar Honvédség - Facebook)

sorkatonasag-1.jpg

sorkatonasag-2.jpg

sorkatonasag-3.jpg

sorkatonasag-4.jpg