Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.08.26

Kiakadtak a lombikbébis anyukák a püspökre, aki bűnnek tartja a lombikprogramot

Gratulálok Tisztelt Veres András Megyéspüspök Úr! De azért én majd neveljem keresztény hitben és ültessem be a templomba a két BŰNBEN FOGANT gyermekemet! - írta egy zalai anyuka arra reagálva, hogy nemrég egy interjúban a volt szombathelyi egyházfő, Veres András római katolikus püspök, a győri egyházmegye főpásztora, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem nagykancellárja azt találta mondani: a lombikbébiprogram minden formája bűn.

 

veres-andras-puspok.jpg

(Fotó: Wikipédia)

 

Több anyuka szerint, akik a lombikbébiprogramnak köszönhetik gyermeküket, felháborító, amit a püspök mondott.

Más a való világ, és más amit a vallás akar, ez a két dolog szépen elfogja kerülni egymást!
A célszerűség, a fontosság az mindig felülfogja írni a vallási akaratot.
Amikor egy házasságnak a szeme fénye a gyerek akkor nincs és nem is lesz olyan vallási akarat ami azt a dolgot megváltoztatná.
Szerintem Istennek tetsző dolog, az ha az emberek sokasodnak. A módszer, hogy ez hogy történik szerintem az egy másodlagos dolog.
Itt egyszerűen püspöki túlbuzgóságról van szó. Nekem legalább is ez a véleményem- írja egy kommentelő a Facebookon.

Az ügyben a kormány képviselője is megszólalt.

A kormány álláspontja az, hogy a lombikprogram a gyermektelen párok számára óriási lépést jelenthet, hiszen megadhatja számukra a gyermekvállalás lehetőségét, örömét akkor is, ha meddőségi problémákkal küzdenek - mondta Novák Katalin család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár pénteken Budapesten, egy más témában tartott sajtótájékoztatón újságírói kérdés kapcsán.

A kormány ezt a lehetőséget támogatja - jelentette ki az államtitkár, reagálva Veres András, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke a lombikprogrammal kapcsolatban a napokban tett kijelentéseire.
Az államtitkár kérdésre azt mondta: nem lehet elítélni azokat a párokat, akik ilyen megoldást választanak a gyermekvállalás érdekében.
Az államtitkár hozzátette: a közeljövőben jelenik meg az a kormányrendelet, amely a jelenlegi lombikprogram-eljárásokat bővíti.