Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.07.05

Így nézett ki Sisi magyar királyné

Sissi volt magyar királyné viaszszobrát mutatták be az érdeklődőknek szerdán a Gödöllői Királyi Kastély dísztermében. A viaszszobrot a Madame Tussauds múzeum bécsi panoptikumából kölcsönözték. (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

 

sissi-erzsebet-kiralyne-2.jpg

 

Az új kiállítás Ferenc József osztrák császár magyar királlyá és felesége, Erzsébet királynévá koronázásának 150. évfordulója alkalmából nyílt meg.
A tárlaton a királyné által kedvelt és többször felkeresett helyekkel, szállodákkal, villákkal lehet találkozni, de láthatók korabeli járművek, fényképek, korabeli ábrázolások, dokumentumok is, amelyek segítségével felvillantjuk a kísérő személyzet életének izgalmas mozzanatait is - mondta el az MTI-nek Tüske Boglárka, az intézmény kommunikációs vezetője.
Felidézte, hogy bár Erzsébet királyné nagyon szerette a magyarokat és beszélte a nyelvet, ennek ellenére mégsem jutott el sok helyre az országban. A tárlat kiemelten foglalkozik azokkal a magyar helyszínekkel, amelyeket meglátogatott.

 

sissi-erzsebet-kiralyne.jpg

(Foto: ©=Madame Tussauds Wien/Katharina Schiffl)


Tüske Boglárka emlékeztetett arra is, hogy az utazások menedéket, menekülést jelentettek Sisi számára kilátástalannak vélt élete elől, hiszen egy birodalom uralkodójának feleségeként soha nem élhette azt az életet, amit szeretett volna. A nagyközönség olyan eredeti ruhadarabokat is megtekinthet az időszaki kiállításon, mint például Sisi fésülködőköpenye. MTI