Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.06.23

Hogyan válasszunk tökéletes karikagyűrűt?

Évről évre változik a karikagyűrű trend. Az egyik legnagyobb kérdés, hogy a párok egyforma karikagyűrűt vásároljanak vagy különböző mintázatút, anyagút, színűt. Előző generációk házasságánál elképzelhetetlen volt, hogy ne ugyanolyan kinézetű gyűrűt hordjanak a házas felek. Emlékszem, szüleim sem tudtak anno dűlőre jutni, hogy vékony vagy vastag sárgaarany gyűrűt készíttessenek. Ennek az lett a végeredménye, hogy az akkori kor divatja, és a szülői ráhatás diktált: vastag sárgaarany karikagyűrű mellett döntöttek. Ma azonban már minden másképp van...

eskuvo.jpg

Napjainkban már nincs kőbe vésve semmilyen szabály. A szülők talán még próbálnak beleszólni, hogy mit illik, mit nem, de döntő úgyis két szempont marad: Mire van a fiataloknak pénze, és melyik gyűrű tetszik? Az utóbbi időben sokat változott a divat az esküvői ékszerek terén is. Egy dolog biztos, jöhet minden, ami nem hagyományos, leginkább az egyediség kerül előtérbe.
A karikagyűrűk színe, ami maradt közös, de az, hogy milyen mintás, és/vagy követ tartalmaz, vagy
kő nélküli vagy minta nélküli, már teljesen szabadon választható. Segítséget kaphatunk szakértőktől, hogy melyik a leginkább hozzánk illő modell. A tökéletes karikagyűrű kiválasztása egy boldog és örömteli dolog. Az esküvő apró részleteinek megszervezése számos feladatot ró a leendő házaspárra. A karikagyűrű kiválasztása egy kellemes pillanat, amikor kettesben elvonulnak, és szemügyre veszik a kínálatot. Íme, néhány tipp, hogy a karikagyűrű választást megkönnyítsük:

 

 

A tökéletes színű aranygyűrű

A színválasztást befolyásolhatja az olyan döntő tény, mint a gyűrű leendő viselőjének szem- illetve hajszíne, de gyakorta egy összbenyomás, ami eldönti, hogy illik-e a gyűrű színe a fiatal párhoz vagy nem? Az arany karikagyűrűk hatalmas választéka mellett eldönthetjük, milyen színben szeretnénk viselni. A sárga és fehér arany az igazi klasszikus, a hagyományt őrző szerelmesek körében igen népszerű.
Ők azok, akik többnyire egyforma gyűrű viselése mellett döntenek. A mai trendet követők már bátrabban választanak kétfajta arany kombinálásából készült karikagyűrűt. Az arányokat, vagyis mely szín legyen a domináns, vagy épp egyformán legyenek-e jelen a gyűrűben, szintén kiválaszthatjuk. Igen népszerű kombináció a sárga és fehér arany ötvözése vagy újabb keletű a rozé és fehérarany variációja is.

 

Stílusok és formák

Ha megtaláltuk a karikagyűrű színét, akkor jöhet a tökéletes forma és stílus kiválasztása. A pár itt dönti el, hogy a karikagyűrűik harmonizáljanak egymással, vagy épp különbözzenek. A lényeg, hogy sikerüljön olyat választani, hogy tisztában legyünk azzal a ténnyel, hogy a gyűrű, mint a házasság szimbóluma, amelyet akár egész életünkben a kezünkön viselünk. Ezáltal fontos, hogy olyat válasszunk, amelyre bármikor örömmel pillantunk majd.


A gyűrű stílusa alatt mit is értünk?


A szint, a felületet, a kövezést, melyekkel szinte határtalanul lehet játszani. Lehet sima vagy domború felületű gyűrűt, vagy kombinálhatjuk is. A kívül-belül domború gyűrű remek választás, amennyiben egyik célunk a kényelem, hiszen a le és felvétel könnyed, mert könnyebben csúszik az ujjunkon. A kívül domború felületű gyűrű mellett leginkább a tradíciókhoz erősen kötődő párok ragaszkodnak. Nekik nem céljuk divatékszerként gondolni és megmutatni karikagyűrűjüket, nem akarnak kitűnni a tömegből. Előfordulnak az átlagtól teljesen eltérő módon, hogy nem karikagyűrű, hanem négyszögletes gyűrű mellett döntenek a párok. Kedvelt megoldás, hogy a gyűrű belsejébe vagy külső felületébe valamilyen üzenetet vésessünk.

karikagyuru.jpg

A köves karikagyűrűket leginkább a hölgyek részesítik előnyben, de a diszkréten csillogó karikagyűrűket nem ritkán kedvelik a férfiak is. Manapság igazi sikkes eleganciát is vihetünk a karikagyűrű viseletbe: nem szükségszerű, hogy visszafogottabb fehér követ válasszunk. A nők kedvelik, ha sárga, zöld, pink, kék, vagy pezsgő színű drágakövek kerülnek a gyűrűjükbe. Ezzel szemben a férfiak leginkább a fekete és barna köves gyűrűk kedveltebbek.
Abban az esetben, ha a párnak két különböző forma és/vagy stílus tetszik, kellenek olyan elemek, amelyek végül összhangot teremtenek a két ékszer között.

Ennek a pár apróságnak a figyelembe vételével eljuthatunk az igazi álomgyűrűhöz, mely a házasság örökké tartó szimbóluma. Ez lesz az, ami az összeházasodott feleket nap, mint nap emlékezteti arra, hogy egyszer egy régi napon esküt tettek, hogy kitartanak egymás mellett jóban és rosszban, boldogságban, szegénységben, betegségben soha el nem hagyják egymást.