Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.05.21

Áramütés áldozata lett Zokni, a kézből etetett gólya

R.I.P. nyugodj békében Zokni gyermekem...
2016.05.30 - 2017.05.21.
Köszönjük E-ON :-(
Köszönjük E-ON, hogy a végtelen profit éhséged, egy a sok elavult, szigeteletlen középfeszültségű oszlopod közül megölte Zokni gólyánkat, akit egy napos korától neveltem, s gyermekemként szerettem.
Egy hét múlva lett volna egy éves, egész Dömös szerette, vigyázta, egy ország ismerte őt. Élhetett volna meg évtizedekig, tucatnyi kis gólyát nevelve, de E-ON, te megölted.
Vádollak. Gyűlöllek. Megvetlek.

 

aramutott-golya-1.jpg


Mert eszközöd, pénzed lenne rá, hogy minden gyilkos középfeszültségű vezetéket, oszlopot föld alatti vezetékre cserélj. Ahogy ezt megtették Hollandiában. Csak te E-ON erre ívben teszel. Hidegen hagy téged, hogy évi hány fokozottan védett gólyát, ragadozó madarat ölnek meg az oszlopjaid, mert csak az év végi osztalék számít. Csak a profit.
Két hét múlva 5 gólya fióka fog kikelni a kertünkben. Ha az országos statisztikát nézem, akkor az 5 még meg sem született gólya babából 2-re ugyanez a sors vár, élve fog megsülni, lehet, hogy ugyanazon az oszlopon.

 

aramutott-golya-2.jpg


Itt, Dömös közepén 100 méteren belül 4 ilyen van, ráadásul mind a legrégebbi, legveszélyesebb fajta. Egy Natura 2000-es területen. Állnak, és várják az újabb áldozataikat.
Tüntesd el, szigetelt le őket E-ON, méghozzá azonnal,.mielott az öt kikelni készülő gólya babánkat is megölöd.
Márton András
Kérek mindenkit, ossza ezt meg. Ha E-ON vezetőségi ismerőse van, annak meg küldje el.
A médiában dolgozó ismerősöket nagyon kérem, segítsenek minél nagyobb nyilvánosságot adni az ügynek. Követeljük együtt az E-ON-tól az azonnali intézkedést.
(Forrás: Márton András - Facebook)