Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.09.04

A porcelánkészlet tette milliomossá a zalai házaspárt

Néha meglepő módon mosolyog ránk a szerencse. Ezt érezhette át az a zalai házaspár is, akiket egy régi ingatlan megvásárlása tett gazdaggá. A történet 2019 nyarára nyúlik vissza, ami már amolyan meseszerű.

Először lomnak hitték

Tanulságos annak a szerelempárnak az esete, akik a történetüket a napokban osztották meg a portálunkkal. A zalai községben élő pár két évvel ezelőtt friss házasokként vásárolták meg a már több, mint 50 éves házat. Az ingatlan eladására az előző tulajdonos elhalálozása miatt került sor. A lakáson több szépséghiba is akadt, valamint a tárolókban és a pincében tömve álltak a félretett tárgyak.

porcelan-keszlet.jpeg

A tél beköszönte előtt a felújításokat alaposan megtervezték, továbbá a szemétnek hitt dolgok elszállíttatását is célul tűzték ki. Azonban akadt jó néhány porcelándarab a pincében, ami a férjnek szemet szúrtak. Úgy döntött, hogy felkeres egy régiségkereskedőt, akitől árajánlatot kér a porcelánok felvásárlására. Talán élete legjobb döntését hozta meg ekkor, hiszen a kerámiákról kiderült, hogy a méltán híres Zsolnay porcelánmanufaktúra limitált kiadásairól van szó. Az értékbecsüs kiszállása után olyan értékes porcelánok is előkerültek, amelyek már a lomot elszállító konténerben álltak. A részben elveszettnek hitt porcelánok több millió forintot hoztak a család konyhájára.

Minél hamarabb, annál jobb

Sajnos nem minden eset végződik ilyen szerencsésen. Bár a hazai műkincspiac kifejezetten stabilnak nevezhető, de a műtárgytulajdonosok sokszor csak az utolsó utáni pillanatban keresnek fel egy szakembert – ha egyáltalán felkeresnek –, hogy a tárgyak szakértő kezekbe kerüljenek. Azonban érdemes időben kapcsolni, mert egy hozzáértő által végzett régiség felvásárlás busás pénzszerzési lehetőséget is kínál.

A megvásárolt ingatlan kincsei, a nagypapától örökölt íróasztal, valamint az amerikai nagybácsi antik faliórája nem csak megmenekülnek és új esélyt kapnak, de a nehezebb hónapokban is átsegíthetnek bennünket anyagilag.