Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.12.10

A Mikulás elvarázsolt városa

Te hiszel még a Mikulásban? Északon létezik egy hely, ahol találkozhatsz is vele, hogy újra gyermekké válj! Ha még nem hallottál róla, érdemes jegyzetelned, mert a hómobil kihagyhatatlan élmény, akárhány éves vagy. A sarkkör minden évszakra tartogat meglepetést. Csizmát azért tegyél be a csomagba, mert Rovaniemiben, az észak finnországi városkában télen akár a -40 fok is lehet és méteres a hótakaró. 

 

mikulas-jatek.jpg

 

A lappföldi táj méltóságos csendje felejthetetlen élmény

 

A kegyetlen időjárási körülmények ellenére mégis megéri egy felejthetetlen kirándulást tervezni a környékre. Nyáron akár egész nap, télen csak 4 órán át van csupán világos, a messze északon pedig néhány héten át nem is kel fel a nap. Az utcákon nyitott szaunák melegítik az arra járókat, közben pedig rénszarvashús illata száll a levegőben, miközben az északi fény lenyűgöző varázsa teszi különlegessé a lappföldi Mikulás városát.

 

A Helsinkiből megközelíthető település hangulata csodálatos. Hatalmas fenyőerdők, kristálytiszta folyók, harapnivaló friss levegő. A rohanó hétköznapok, a városok zaja elől tökéletes hely az elvonulásra, de az aktív pihenésnek is van tere a környéken. A karácsonyi vásár nem hasonlít az Európában megszokotthoz. A forgatagban a lánctalpas motoros szánok, a rénszarvasaikat vagy szánhúzó kutyáikat sétáltató népviseletbe öltözött lappföldi népek épp úgy hozzátartoznak a látványhoz, mint a rénszarvascsontból faragott tárgyak és az omlós rénszarvashúsos ételek.

 

Mikulás gyár

 

A szigorúan őrzött gyár az egész család számára kihagyhatatlan élmény. A lehető legnagyobb titok övezte körzetben tilos a fényképezés. Aki belép, muszáj mindent részletesen megnéznie. A gyár köré fából készült miniváros épült. Az alacsony épületekben hosszú folyosók és rengeteg bolt található ahol a hivatalos nevén Joulupukkinak nevezett Mikulás manói segítőkészen szolgálják ki a vásárlókat.

Lehetőség van a Mikulással való találkozásra is, még közös képet is készíthetünk vele. A pattogó kandalló mellett lehetőség van egy meghitt, családias hangulatú beszélgetésre, ahol az IGAZI Mikulás fülébe lehet súgni mit szeretnétek karácsonyra. Ha pedig a gyerekek elfáradnak, óriási kandallók és ajándékcsomagok mellett pihenhetik ki a fáradtságot ezernyi karácsonyi dísz árnyékában. Sőt még a Mikulás postával is üzenhetünk. Aki inkább aktívan szeretne kikapcsolódni, kipróbálhatja a játékgyár mögött várakozó rénszarvasszánokat is. A prémekkel bélelt szánkó varázslatos környezetben siklik. A kicsinek az óriási karácsonyfa melletti hókupac tetejéről induló csúszda is ajánlott. 

 

Ha teheted, látogass el erre a csodákkal teli helyre, és éld át az ünnepvárás csodáját bármikor az év folyamán! A készülődés alatt pedig lepd meg gyermekeidet egy pár északi hangulatot idéző állattal. Persze nem muszáj igazival. A kutyaszán és a rénszarvas helyett beérik állatos játékfigurákkal is. Mert az élményt át kell élni, hogy tovább tudd adni.