Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.11.19

Szörnyű részletek a bázakerettyei emberölési kísérletről!

Előre kitervelt és különös kegyetlenséggel végrehajtott emberölés kísérlete Bázakerettyén.

A házastársak viszonya megromlott, egy ideje már csak közös gyermekük léte tartotta össze őket. 2014. május 30-án a sértett közölte férjével, hogy nem tud vele tovább élni, s ekkor már felmerült a válás lehetősége. Pár nappal később a terhelt megverte, a ruháit kiszórta, a kerékpárját megrongálta. A sértett az állandó viták és atrocitások miatt elköltözött hazulról, de tartották egymással a kapcsolatot, a ház körüli munkákat továbbra is elvégezte.

A terheltet az elköltözés rendkívül megviselte, házasságon kívüli kapcsolatot feltételezett. 2014. június 12-én a sértett közölte, hogy a munkahelyén felmondott, másnap munka után hazamegy csomagolni, és megbeszélni az elköltözés, gyermekelhelyezés, és vagyoni kérdéseket azzal, hogy az éjszakát a közös házukban tölti. A terhelt ekkor elhatározta, hogy a feleségét megbünteti, adott esetben meg is öli. Megbeszélte a testvérével, hogy 9 éves kislányuk a következő éjszakán náluk fog aludni.

 

bazakerettye-keseles.jpg

 

Másnap este beszélgettek, amely ismét vitába torkollt, ezért a sértett a gyermekszobában tért nyugovóra abban a tudatban, hogy a kislány az édesapjával fog aludni. A terhelt este 10 óra után a gyermeküket egy neki címzett levélle - melyben 1 560 000 Ft és 200 euró volt, és egy bocsánatkérés a jövőbeni tetteiért, - elküldte a testvéréhez, hogy magára maradhasson a terhelttel, majd előkészített egy bőrövet és egy 17,5 cm pengehosszúságú csontozókést.

Éjfél felé becsukta az ablakokat, lehúzta a redőnyöket, felébresztette a feleségét azzal, hogy a gyermek nem kap levegőt, majd a hálószobába lépő sértett nyakába vetette a bőrövet, és azzal fojtogatni kezdte. Dulakodtak, melynek során a haját tépte, és megfenyegette, hogy ne kiabáljon, ne ellenkezzen, mert akkor belé vágja a kést, onnan nem fog élve kimenni. Ledöntötte az ágyra, hátrafeszítette a kezét, megkötözte, alsótestét lemeztelenítette.
A sértett eközben segítségért kiáltott, és kezét kiszabadítva menekülni próbált. A terhelt ezt követően a csontozókéssel 18-szor szúrta meg a felsőtestén és végtagjain a feleségét, aki erősen vérezni kezdett. A terhelt közölte, hogy őt már a gyerek sem érdekli, majd valaki felneveli, ő nem megy börtönbe, inkább leszúrja magát, és a késsel a bal mellkasfelén 10 alkalommal magát is megszúrta. A sértett a bántalmazás következtében közvetlen életveszélyes állapotba került, maradandó fogyatékossággal.

A Zala Megyei Főügyészség az ügyben emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Zalaegerszegi Törvényszék előtt – tájékoztatta a sajtót az esetről Dr. Kondákor Ferenc főügyész.