Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.02.27

Szobakutya fajták kis lakásokba is

A szobakutya fajták a kis hely- és mozgásigényüknek köszönhetően remekül érzik magukat akár egy garzonban is.  Ugyanakkor, ha vásárlásra vagy örökbefogadásra kerül sor, tanácsos figyelembe venni az életvitelünket, a szokásainkat és a lakásunk körülményeit is. 

 

Habár nem igénylik a több órás sétálást és a sok kilométeres túrázást, a megfelelő mennyiségű és minőségű testmozgás elengedhetetlen a jó közérzetük és az egészségük megőrzéséhez. Ennek a hiányában a felesleges energiát otthon vezetik majd le, például a fotel rágásával vagy a parketta kaparásával.

 

szobakutya.jpg

 

Népszerű kistestű kutyák

 

Az óriási választéknak hála, bárki könnyedén megtalálhatja az igényeinek ideális ebet. Sokan abba a hibába esnek, hogy csak a külső alapján döntenek. Azonban jövőbeli tulajdonosként kötelességünk megismerni a szobakutya fajták viselkedését és belső tulajdonságait is. Csak így juthatunk egy olyan társhoz, ami minden téren megfelel nekünk.

 

Bichon Havanese

 

A Frisén kívül a Havanese a másik nagy kedvenc. Aranyos, szófogadó, barátságos és ami sokaknak fontos, hipoallergén. Nagyon jól érzi magát a lakásban, és boldogan üldögél vagy pihen a gazda mellett. Időnként persze ő is igényli a sétát és szereti felfedezni a rendelkezésre álló terepet. 

 

Máltai selyemkutya

 

Kevés eb tudja annyira szeretni a gazdiját, mint ez a négylábú. A játékossága, kedvessége és vidámsága mindenki arcára mosolyt csal. Más mini kutyusokkal ellentétben, gyakran hangoskodik és igényli a szinte állandó törődést. Ha magányosnak érzi magát, túl aktívvá és agresszívvá válik. 

 

Tacskó

 

Magyarországon a szobakutya fajták közül a tacskó sokaknál első helyen van. Az idősek és a fiatalok is imádják. A tapasztalatok azt mutatják, hogy igazából minden családban kellemes társaságnak számít. Városi lakosoknak igazi főnyeremény, hiszen könnyű a tartása és kevés helyre van szüksége.

 

Yorkshire Terrier

 

Nyugodt és csendes természetéből adódóan egy kisebb apartmanban is boldog tud lenni. Más háziállatokkal hamar megbarátkozik, illetve az idegeneket is jól viseli. A gazdájánál senkit sem szeret jobban, és ezt sokszor ki is mutatja. A szeretetre méltó háziállat az időseknek tökéletes választást jelent. 

 

A fajtatiszta kutyák nem olcsók, sokba kerülnek, de megéri őket tartani, mert hálásak. Itt egy olyan lehetőség, amellyel egy kis plusz pénzhez juthat. Próbálja ki! mobil kaszino.