Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.06.09

Súlyos szerelmek - Szerelemlakatoktól szakadt le a híd korlátja

Leszakadt a több ezer szerelemlakat súlyától a párizsi Pont des Arts gyalogoshíd rácsozott korlátjának egy része.

szerelemlakat.jpg

A vasárnap rövid időre lezárt Szajna-hidat azóta már újranyitották - közölte hétfőn a párizsi főpolgármesteri hivatal. A korlát rácsozatának két szakaszon is leszakadt részét átmenetileg fatáblákkal pótolták. 
Európában először 2008-ban a Szajna felett a Louvre múzeumához vezető gyalogoshídon jelentek meg az örök szerelmet szimbolizáló lakatok.
A hídkorlát rácsozata egy 2,4 méteres szakaszon vasárnap délután leszakadt a lakatok súlyától. A hidat, ahonnan az egyik legszebb kilátás nyílik Párizsra, azonnal kiürítették és lezárták.
Személyi sérülés nem történt és Bruno Julliard kulturális főpolgármester-helyettes kijelentette, hogy az ilyen típusú balesetek nem jelentenek veszélyt, mert a korlát soha nem sérül, csak a rácsozat süllyedt meg alatta és szakadt ki a helyéből.   
A jelenség ugyanis más európai, nagy idegenforgalmú városokhoz hasonlóan óriási méretet öltött Párizsban, ahol a becslések szerint jelenleg több mint 700 ezer lakat lóg a Szajna feletti hidakra erősítve, s egyre több olyan helyen is megjelenik a szerelmi szimbólum, ahova turisták ritkán járnak.

Két amerikai márciusban petíciót indított a párizsi hidakon roskadozó szerelemlakatok ellen, mivel szerintük a több százezer lakat elrondítja a hidakat és a pluszsúly komoly biztonsági kockázatot is jelent. A felhívást azóta több mint 7400-an írták alá. MTI