Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2013.11.05

Súlyos csapások érték a Letenyét a paprikás hangulatú meccsen

A Letenye-Semjénháza megye I-es összecsapáson egy bírói tévedés olyan indulatokat váltott ki a hazai publikumból, hogy a játékvezető rendőri kísérettel hagyta el a helyszínt. Váradi Lászlót, a Letenye elnökét kérdeztük a történtekről. - számol be a zalaifoci.hu.

 

letenye-se.jpg

(A szituáció, amit általános közfelháborodás követett. Fotó: Lajkó László)

 

Amint azt Váradi László LSE elnök a lapnak nyilatkozta: "Jól kezdtük a mérkőzést, hiszen Kőrösi Miklós góljával megszereztük a vezetést, majd egy százszázalékos ziccerrel meg is duplázhattuk volna az előnyünket. Ezt azonban sajnos elpuskáztuk, és a Semjénháza egy véletlenszerűen középre ívelt labdából kiegyenlített. A második játékrészben fölénybe kerültek a vendégek, de különösebben nagy gólhelyzetet nem tudtak kialakítani, a legnagyobb lehetőségük egy jogosan megítélt büntető volt, de a letenyei kapus bravúrral hárított" - magyarázta lapunknak a hazai klub elnöke, Váradi László

"A végjátékban aztán sajnos egy bírói tévedés megpecsételte a sorsunkat, hiszen egy teljesen ártatlan szituációban ítélt büntetőt a játékvezető a Semjénháza javára, és Sántát egyből piros lappal le is küldte a pályáról. Jómagam közel voltam és jól láttam az esetet, gyakorlatilag egy-egy elleni párharcban a támadó eltolta a labdát, a védő tisztán szerelt, még talán kontakt sem volt a játékosok között, ám a sporttárs ellenünk ítélt."

"Ezt követően talán érthető módon paprikás lett a hangulat, a nézők konfettiszerűen szotyolát szórtak a levonuló játékvezetőre, de komoly atrocitásra szerencsére nem került sor, ám a bíró így is rendőri kísérettel hagyta el a pályát. Ezt már videón is rögzítettük, annak érdekében, hogy elejét vegyük az esetleges gyanúsításoknak és szankcióknak. 1-1-es állásnál senki egy szóval sem vitatta a jogosan megadott büntetőt, ám az igazságtalanságot nem hagyhatták szó nélkül a jelenlévők. A nézőtéren helyet foglaló NBIII-as játékosok egyöntetűen helytelenítették az ítéletet, és még a vendég csapat egyes tagjai is elismerték, hogy nagyot hibázott a spori" - vélekedett a sportvezető."