Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.01.26

Tudj meg mindent a női MTB kerékpárokról!

Ma már a hölgyek előtt sem léteznek igazi akadályok, ha szeretnének profi módon űzni egy-egy sportot. Sőt néha valóban bebizonyítják, hogy nemüktől függetlenül helyük van az élvonalban. A merész hölgyek például még akár egy hegyi bringás túrán is kenterbe verik a férfiakat. Ha meguntad a jógát vagy a pilatest, akkor a következő cikkben mutatunk néhány speciális női MTB kerékpárt!

 

 

 

noi-mtb-kerekpar.jpg

 

 

Miért kellenek a női MTB bringák?

 

Ahogy a ruházatra vagy bármilyen más kozmetikai cikkre igaz, hogy szükségesek belőlük külön női és férfi változat, nincs ez másképpen a bicajokkal sem. Mivel a hölgyeknek más a testfelépítésük, rövidebb a felsőtestük és karjuk, ezért is fontos. Ezért is születtek olyan elméletek, hogy nagyobb erőkifejtést kell végezniük, hiszen kevesebb erő van végtagjaikban. A női bringákat emiatt rövidebb vázzal és sokkal magasabb üléssel látják el. 

 

Egy másik elgondolás szerint az eltérő élményt kell “megfogni” a tervezésnél, így a női bringák tervezésénél a relaxációs és az állóképességet növelő sportos feelinget helyezik előtérbe. 

 

Természetesen szerepet kap még az egyensúlyozás kérdése is, amelyet máshogy élnek meg, mint a férfiak.

 

Az MTB sajátosságai

 

A hegyi kerékpártúrák nemcsak a szervezetet és az izmokat dolgoztatják meg, de segítségükkel távol kerülhetünk a világ zajától is. De mit kell tudnia egy jó MTB kerékpárnak?

 

Az MTB kerékpárok nagyban eltérnek a többi biciklitípustól, hiszen ezek különleges terepviszonyokhoz lettek tervezve, biztosítva a maximális kikapcsolódást. Rendkívül erős kerekekkel vannak ellátva, hogy azok a laza talajon is kellőképpen megtapadjanak, iletve robosztus, stabil vázzal is rendelkeznek. A tekerést pedig speciális teleszkópok segítik. 

 

Ezek a paraméterek teszik lehetővé az extrém keretek közötti tekerést. 

 

Ha szeretnél te is maximális felkészültséggel útnak indulni, akkor ne csak a bringa kiválasztására ügyelj! Keresd fel a MaxBike kerékpáros kiegészítők választékát, ahol minden szükséges terméket megtalálsz!

 

Női fejtörő - Hogyan válasszam ki az ideális MTB bringát? 

 

Ahhoz, hogy jól válasszunk női MTB bringát, fontos figyelembe venni, hogy a kerékpár és a testfelépítés adatai összhangban legyenek. A vázmagasság segít meghatározni az ideális kerékpárméretet. De létezik egy egyszerűbb mód is; amikor a saját testmagasság vagy az átlépési magasság jelöli ki a bringa méretét. 

 

Ha minőségi bringát szeretnél, akkor ügyelj a jó márka kiválasztására is! A Cube egyedi darabjai például rendkívül jól teljesítenek a terepen! Így biztosan hosszú távon tudhatod majd magad mellett kétkerekű társad! Teljesen megbízhatóak, ezenfelül sajátos designnal is rendelkeznek! 

 

Nincsenek határok, élj a kedvenc sportodnak, a bringázásnak, s ki tudja, talán egyszer te leszel az új világbajnok! Azonban figyelj arra, hogy kezdőként hirtelen meg ne erőltesd magad!