Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.01.19

Sztársportolók és sztáredzők, akik Magyarországok élnek

Több sportoló és edző is van, akik annyira megkedvelték Magyarországot, hogy végül itt telepedtek le.

Három edző is van, akiknek bőven volt kötödése a magyar futballhoz és még azután sem hagyták el az országot, miután a magyarországi karrierjük befejeződött. Thomas Doll 2013-ban döntött úgy, hogy Magyarországra jön edzősködni és átveszi az újra egyre nagyobb célokat kitűző Ferencváros irányítását.

 

foci.jpg

 

Ez a kaland több szempontból is bejött a német szakembernek, hiszen kétszer is bajnokságot tudott nyerni a csapattal, a kupában pedig háromszor diadalmaskodott. Doll végül 2018. augusztus 21-én közös megegyezéssel szerződést bontott a klubbal. 190 tétmérkőzésen ült a zöld-fehér klub kispadján, 113 győzelmet, 44 döntetlent és 33 vereséget ért el a csapattal a 22Bet login oldal szerint. Ettől függetlenül nem hagyta el az országot a német edző, annyira megszerette a budai környezet, hogy a 11.kerületben él továbbra is, amikor a munkája engedi. Ráadásul magyar feleségével és immár közös kislányukkal – Emilia Hannah-val – Balatonfüred közelében, Alsóörsön épült meg a második otthonuk.

 

Nem Doll az egyetlen német edző, aki a magyarországi munka közbe beleszeretett az országba. Lothar Matthäus, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya hosszú évek óta Budapestet tekinti otthonának. Pedig az edző karrierje nem mondható sikeresnek, a nagy elvárások ellenére nem igazán tudott sokaz hozzáadni a magyar futballhoz. Ettől függetlenül nem hagyta el inkább gyorsan az országot sőt, a német ikon a Budapest belvárosában található otthonából még a Puskás Arénára is rálát.

 

A hosszú éveket Újpesten edzősködő Nebojsa Vignjevics családja ragaszkodott hozzá, hogy maradjon a székhelyük Budapest és ne költözzenek vissza Belgrádba. Korábban a Parlament közelében éltek, most pedig a Margitsziget magasságában található az otthonuk.

 

A korábbi top 40-ben is található ukrán teniszező, Szerhij Sztahovszkij is Magyarországon talált otthonra, immár több mint 7 éve. A teniszező felesége magyar állampolgár ez volt az egyik okuk arra, hogy Londonból Budapestre költözzenek, azóta pedig már három gyermekük is született Magyarországon. Így természetesen hosszabb távra rendezkedtek be itt, mivel Kijev is nagyon gyorsan elérhető, de Bécs is nagyon közel van, ez pedig egy nagy könnyebbséget jelent a teniszezőnek.