Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.11.15

Mit kell tudni a Cube kerékpárról?

Szinte mindenki szeret biciklizni, hiszen mégiscsak egy olyan hobbiról vagy sportról van szó, amelyik egyszerre egészséges, praktikus és relaxáló. Nyilván a tekerés sokkal jobb, ha adott hozzá a megfelelő bringa, akárcsak a CUBE kerékpár.

 

Aki ismeri ezt a brandet, az bizonyára azt is tudja, hogy ez a C:68 karbon technológiát alkalmazza a gyártása során, ami egy rendkívül modern és innovatív megoldás. Ez gyártja az egyik legkönnyebb karbonvázas kerékpárokat. A szakemberek ezt úgy tudják garantálni, hogy egyesítik az Advanced Twin Mold és Zero technikát. Ezek azért annyira fontosak, mert remekül ötvözik a szükséges matériákat. A CUBE kerékpár tehát ilyen értelemben egy forradalmi jármű. Mit kell még tudni az Advanced Twin Mold-ról? Kétségtelen, hogy egy roppant speciális eljárás.

 

hegyikerekpar.jpg

 

A vállalkozás munkatársainak mindig is az volt a legfontosabb, hogy a karbonrétegek között a legminimálisabb számban forduljanak elő hibák. Ezt úgy valósítják meg, hogy a rétegeket hihetetlenül precízen helyezik egymásra a monocoque building módszer segítségével. Az eredmény pedig egy olyan CUBE kerékpár, amelyiknek a váza optimális súlyú lesz. Ez azért is annyira lényeges, mert mégiscsak egy országúti kerékpárról van szó, ahol akár 100 gramm is rengeteget számít. Érdemes még pár mondatban kitérni a Zero technikára, ami azt jelenti, hogy csakis a legfontosabb alkatrészeket kötik a vázhoz. Ugye a legkülönfélébb matériák eltérő adottságokkal rendelkeznek. Ezért sem tanácsos erőltetni ezek kombinálását.

 

Ebből kiindulva a CUBE kerékpár esetében nincs összekapcsolva a C:38 váz a középcsapággyal vagy a sleeve bearinggel. Kivételek itt is vannak, ugyanis a csavarmeneteket muszáj rögzíteni. A nagyobb ellenálló képesség érdekében jobb az alumínium, mint a karbon. A CUBE kerékpár bemutatásakor az a bizonyos ShockX anyagösszetétel is említést érdemel. A ShockX váz technológia a kiváló csillapító erejéről híres, ami remekül tudja elnyelni a magas frekvenciájú rezgéseket. Ezek nem mellesleg görcsöket és fáradtságot okozhatnak a kerékpárosnak.

 

Hol vehető meg a profi CUBE kerékpár? Számtalan magyar webshopban kapható, de akinek fontos a kedvező ár, a Speed Bike mellett dönt. Ez hazánk egyik legrégebbi bringás szaküzlete, ahol tapasztalatból és hozzáértésből nincs hiány. A CUBE kerékpár mellett megvehetőek Kross, Gepida, Alpina, Romet, CTM biciklik is. Továbbá az internetes webshopban megvásárolhatóak a biciklikhez szükséges legkülönfélébb tartozékok, akárcsak a szemüvegek, ruhák, alkatrészek, karórák és kilométerórák is.