Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.07.31

Minden idők 6 legjobb kosárlabdázója

Összeszedtük minden idők 6 legjobb kosárlabda játékosát, akik az eddigi legjobb eredményeket és sikersztorikat hozták.

 

Világszerte hatalmas népszerűséggel büszkélkedhet a kosárlabda sportág, amely hazánkban is egyre kedveltebb testmozgássá vált. Nem csoda, hiszen tényleg jó játék, akkor is ha csak hobbi szinten gyakoroljuk. Azonban a tévén keresztül is szuper szórakoztató, látványos és izgalmas sport, nem beszélve a legnagyobb mérkőzésekről. Természetesen rengeteg sikeres kosárlabdázóról tudnánk írni, de ezúttal összegyűjtöttük minden idők tíz legjobb játékosát, akik a legjobb eredményeket és sikereket produkálták.

 

kosarlabda.jpg

 

Íme minden idők 6 legjobb kosárlabda játékosa:

 

  1. Michael Jordan

A „Levegő Ura” talán minden idők legnagyobb kosárlabdázójának számít, ő volt generációja legjobban szponzorált játékosa, valamint kiemelkedő szerepe volt abban, hogy az NBA népszerűsége a 80-as és 90-es években világszerte egyre inkább növekedett. Hatalmas hatással bír a mai napig az egész sportágra, köszönhetően hihetetlen tehetségének. Nem csak a kimagasló súlypontemelkedéséről híres, hanem például az extra dobásairól, amelyeket kifejezetten nehéz volt sikeresen blokkolni az ellenfélnek. Egyértelműen ő a legnagyobb kosárlabdázó legenda, akire a mai napig világszerte felnéznek.

 

  1. Magic Johnson

Magic Johnson elképesztő teljesítményt nyújtó professzionális kosárlabdázó mai napig meghatározó személyisége a sportágnak. Igazán különlegessé az érdekes és rendkívül hatékony játék és labdamenetei tették, mint például az, amit védekezésénél mindig oly hihetetlen módon hajtott végre. Passzolásai szinte kiszámíthatatlanok voltak, így az ellenfelek mindig bajban voltak, hiszen nem tudták előre megjósolni Magic Johnson kifürkészhetetlen lépéseit.

 

  1. Kareem Abdul-Jabbar

Már a pályafutása elején óriási reményeket fűztek Kareem Abdul-Jabbar karrieréhez a hatalmas méretei és magassága miatt. Később viszont bebizonyította, hogy nem csak a fizikai adottságai teszik őt professzionális játékossá, hanem például az elképesztő dobásai, amiket szinte lehetetlen volt ellenfeleinek kivédeni. Dobásai nagy része 100 százalékos pontosságúak voltak, így nem csoda, hogy Kareem Abdul-Jabbar a harmadik helyre kerül. Továbbá a pályán és a pályán kívüli kimagasló alázatossága és sportszerűsége különösen szerethető és ikonikus sportolóvá tette őt.

 

  1. Larry Bird

Larry Bird szintén kimagasló teljesítményeket nyújtott, főként a három pontos kosarairól volt híres. Ennek köszönhetően minden mérkőzésen lehengerlően játszott, főleg hogy a pálya egyik szélétől a másikig képes volt magánál tartani a labdát sok esetben, és utána még egy felejthetetlen három pontot érő kosarat is bedobni. Ezen kívül pedig arról is híres volt, hogy ravasz módon tudta kicselezni ellenfeleit, valamint ugyanez elmondható a védekezési stratégiájáról egyaránt.

 

  1. Hakeem Abdul Olajuwon

Hakeem Olajuwon kiemelkedő fizikai adottságai és kondíciója miatt mindig is nagyon könnyen mozgott a pályán, valamint könnyen ragadta meg a helyzeteket és a visszapattanókba is szerencsésen állt bele. Legalább két profi ember kellene ahhoz, hogy úgymond visszafogják a pályán a sportolót.

 

  1. Wilt Chamberlain

Wilt Chamberlain sportteljesítményének is nagymértékben köszönhető az, hogy az idejében oly mértékben növekedett meg a kosárlabda népszerűsége. Megbízható pontozó volt, aki képes volt csupán egy meccs alatt 100 pontot is szerezni. Elképesztő atlétikai képességei és adottságai voltak, így könnyedén manőverezett a pályán a mérkőzései alatt. Az ellenfelek mindig is szinte lehetetlennek tartották a megfékezését abban az esetben, amikor úgymond tényleg elkezdett játszani. Érdekes, hogy ma már nem mindenki ismeri a nevét, valamint az eredményeit, mégis fontos tudni, hogy minden idők egyik legjobb játékosának számít. A bwin Magyarország információs oldal segítségével lehet tájékozódni a kosárlabda mérkőzésekkel kapcsolatos fogadásokról.