Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.12.16

Mi lett a Manchester-verőkkel?

A Zalaegerszegi TE csapata a 2001/2002-es idényben nagy meglepetésre megnyerte a magyar bajnokságot a Ferencváros és az MTK előtt, majd egy óriási bravúrgyőzelmet arattak a Bajnokok Ligája selejtezőkörében, amikor is a Puskás Ferenc Stadionban az azóta legendássá vált Koplárovics találattal megverték a Sir Alex Ferguson vezette Manchester Unitedet. A csapat edzője Bozsik Péter volt, aki rendszeres szakkommentátora az NB 1-es mérkőzéseknek, viszont vannak, akikről kevesebbet tudunk és nincsenek ennyire szem előtt.

 

old-trafford-manchester.jpg

 

A ZTE közben egy hosszabb időszakot eltöltött a másodosztályban, amit a 2018/19-es szezonban megnyertek, így 6 év után újra visszajutottak az NB 1-be. A bajnokcsapat keretéből vannak, akik jelenleg is a klubnál dolgoznak: Kocsárdi Gergely 18 éven keresztül játszott a zalai csapatban és ezalatt –a Bet365 sportfogadás bónusz adatai alapján- majdnem 500 találkozón lépett pályára, így nem meglepő, hogy a 2013-as visszavonulása után sem hagyta ott a klubot a 27-szeres magyar válogatott játékos. Kocsárdi kezdetben az utánpótlás szakmai munkáját segítette, jelenleg pedig klubmenedzseri pozíciót tölt be a zalaegerszegieknél. Szintén a klubnál dolgozik Molnár Balázs, akinek elég színes pályafutása volt, megfordult az Espanyol csapatánál, az Elchénél, de játszott Törökországban is. Eközben többször is hazatért Zalaegerszegre, a pályafutását végül 2013-ban Gyirmóton fejezte be. Jelenleg egy elég komoly pozícióval bír, hiszen Molnár az utánpótlás szakág- és akadémia vezetője Zalaegerszegen.

 

Vannak, akik szintén a szakmában maradtak, viszont más klubok sikereiért küzdenek. Waltner Róbert a tavalyi a szezonban a Kaposvárt juttatta vissza az NB 1-be a ZTE-vel közösen, és mindkét csapat erősen küzd a kiesés ellen. Waltner a zalaegerszegi bajnoki cím után a világhírű Boca Juniors együtteséhez került, de több külföldi csapatban is játszott. Magyarországon az edzői karrierjét a ZTE U-19-es csapatánál kezdte. Szamosi Tamás is edzőként tevékenykedik a magyar bajnokságban, Horváth Ferenc vezetőedzőnek a szakma stábjába tartozik, így pályaedzőként megfordult a Videotonnál is, legutóbb a DVTK csapatánál dolgozott. Szamosi nagyrészt vállalt a vörös ördögök elleni sikerben, a felfutó balhátvéd beadására érkezett középen Koplárovics, aki a győztes gólt szerezte.

 

Pár nevet még érdemes megemlíteni: a Manchester United ellen meccs csapatkapitánya Urbán Flórián volt, akiről leginkább közéleti megmondóemberként szoktunk hallani mostanában, emellett 2018-tól a svájci kispályás labdarúgó-válogatott vezeteőedzője, az 1xBet magyar oldalának információi alapján. Vincze Ottó Bozsikoz hasonlóan szakkommentátorként van jelen a sportéletben. Kenesei Krisztián jelenleg is aktív labdarúgó az NB 3-ban szereplő Komáromi VSE-ben vágja a gólokat, ahol Bozsik Péter a vezetőedző. Babati Ferenc fia Babati Benjámin pedig a zalaegerszegi csapat mostani csapatkapitánya.

 

És természetesen nem maradhat ki a Manchester United elleni hős Koplárovics Béla sem, aki Ausztriában él, és az utolsó információk alapján egy repülőgép-alkatrészeket készítő cég alkalmazottjaként egy gyárban dolgozik, és mellette amatőr szinten futballozik.