Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.11.27

A 16 éves Gáspár Lalita nyert légpuskában

A mindössze 16 éves Gáspár Lalita nyerte meg a női légpuskások versenyét szombaton, a Szekszárdon zajló 10 méteres Hungarian Open elnevezésű nemzetközi sportlövő versenyen.

 

gaspar-lalita-sportolo.jpg

 

Az idén csapatban felnőtt Európa-bajnoki címet szerzett tehetség - a verseny honlapja szerint - az alapversenyt 414,3 körrel az élen zárta, majd a fináléban 204,6 körös teljesítménnyel győzött, megelőzve a horvát Tanja Perecet, illetve Eb-győztes csapattársát, a riói olimpikon Miskolczi Juliannát.
A férfi puskások alapversenyében Somogyi Péter nemzetközi szinten is nagyszerű eredményt, 630,4 kört ért el, amivel nagy fölénnyel lett első, míg a riói olimpikon Péni István a szintén kiválónak számító 627,8 körrel végzett a második helyen.
A finálé aztán már egyiküknek sem sikerült igazán jól, Somogyi 163,1 körrel a negyedik, míg Péni 101,9 körrel a hetedik pozícióban zárt. A versenyt a kisöbű szabadpuska összetett versenyben olimpiai bronzérmes francia Alexis Raynaud nyerte meg, aki az alapból 625,3 körös eredménnyel került fináléba, ahol egészen kiválóan célzott, s 209,5 körrel győzött.
A pisztolyosoknál a férfi versenyben a riói olimpián is szerepelt Tátrai Miklós győzött, míg a nőknél a 2010-ben világbajnok szerb Zorana Arunovic volt a legjobb. MTI (Fotó: Facebook)