Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2012.05.27

Sör, bor, vargányás pincepörkölt: férfinap Kistolmácson

Május 25-én szombaton az 1995 óta hagyományos férfinapra voltunk hivatalosak Kistolmácsra. Amint azt Birkás Zoltán polgármestertől megtudtuk: a településen hagyományosan nőnapot, falunapot, mikulás ünnepséget korábban is rendeztek, de 17 évvel ezelőtt olyan döntés született, hogy Ivó nap alkalmából a férfinap sem hiányozhat a repertoárból.
 

 

Az önkormányzat által a kemping területén rendezett program során üdítővel, ásványvízzel, röviditallal, sörrel és borral ( a bort a polgármester prezentálta) vendégelték meg a kistolmácsi férfiakat; egyébként a felsorolt italok közül az utolsó három vitte a prímet a kora délután kezdődött és estig tartó férfi ünnepen.

 

 
A helyszínen frissen készült el a vargányás pincepörkölt, a krumpliprósza, de a fiúk hoztak otthonról köményes kiflit is. Rögtönzött lángos evő versenyre is sor került, amit a legügyesebb versenyző Orsós Zsolt nyert meg; a verseny viccmestere Takács Tibi volt.
 
 
Körülbelül a férfinap felénél motorfűrésszel kivágták az út mellet lévő parkolóban felállított falusi májusfát is, melynek tetején díszelgő bor azon rögvest szemfüles gazdájára talált.
 
 
Birkás Zoltántól azt is megtudtuk, hogy június 21-én kerül megrendezésre az újabb nagyszabású falunap, melynek részletes programját a Letenye Médián is közreadjuk. A falunapon túl a nyári szezonra is készülnek Kistolmácson, hiszen felújításra került a falubeliek által csak Vilmának becézett tóparti női akt faszobor, az ott lévő fa játékok, a zuhanyzók és a mellékhelyiségek is, de kempingben lévő kopjafa újrafestése sem maradt el.
 
 
A kistolmácsiak vendégszerető szívvel várják a kikapcsolódni, fürdeni, kirándulni vágyókat.