Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.06.20

Sírhelyekkel bizniszelt a zalai temetőgondnok

Saját zsebre dolgozott a volt zalaegerszegi temetőgondnok.Újabb csalásokra derült fény...
A most ötvenes évei elején járó férfi 2003-2011 években a zalaegerszegi Göcseji úti köztemető gondnoka volt, feladatai közé tartozott – többek között – a sírhely nyilvántartás, gazdálkodás és kijelölés, a sírhelynyitás szervezése és ellenőrzése, az ügyfélforgalom kezelése, valamint a nyilvántartások vezetése.

nagykanizsa-temeto.jpg

Munkaviszonyának fennállta alatt a sírhelyekkel kapcsolatos ügyintézés során a hozzá fordulókat megtévesztve saját zsebre dolgozott, jogtalan haszonszerzés végett tévedésbe ejtette a sértetteket azzal, hogy magát úgy tüntette fel, mint aki jogosult a temetőben lévő sírhelyek megváltásával, értékesítésével kapcsolatos ügyintézésre, holott valójában munkaköre ilyen jellegű tevékenységre nem terjedt ki. Cselekményének az volt a lényege, hogy sírhelyeket ajánlott, lehetőséget kínált azok megváltására, az átadott megváltási összegeket pedig eltette.
A terheltet ugyanezen időszakban, és körülmények között, hasonló módszerekkel elkövetett csalásai miatt a Zalaegerszegi Járásbíróság 2013-ban már 1 év 9 hónap, végrehajtásában 4 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.
Újabb feljelentések érkeztek azonban, a rendőrkapitányság a nyomozást folytatta, melynek során kiderült, hogy a terhelt a fenti módszerrel további 8 személyt is megtévesztett, összesen 2 086 750 Ft kárt okozva.
A Zalaegerszegi Járási Ügyészség ezért 8 rendbeli csalás büntette miatt emelt vádat a terhelt ellen a Zalaegerszegi Járásbíróság előtt - tudatta a Letenye Médiával Dr. Pirger Csaba a Zala Megyei Főügyészség szóvivője.