Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.11.03

Rubik-kocka lesz a letenyei iskola falán

Letenye Város Önkormányzatának Képviselő-testülete „Épületenergetikai fejlesztések megújuló energiaforrás hasznosítással kombinálva” címmel még a korábbi ciklusban pályázatot nyújtott be az iskolai, óvodai korszerűsítésre  - tudtuk meg Farkas Szilárd polgármestertől. A KEOP-os pályázaton elnyert beruházás teljes költsége 204,5 millió forint.

 

rubik-kocka.jpg

 
A munkálatok a letenyei Andrássy Gyula Általános Iskola és a Hóvirág Óvoda intézményeket érintette, a munkavégzés a nyílászárók cseréje és a lapostetők utólagos szigetelése után jelen pillanatban külső, homlokzati hőszigeteléssel folytatódik - mondta a kisváros polgármestere.
Az Andrássy Gyula Általános Iskola külső homlokzati színeinek ismételt áttekintését és árnyalatbeli módosítását Farkas Szilárd polgármester és Pusztai Ferencné igazgató közösen választották ki a kivitelezővel egyeztetve. A korábbi elképzeléseknek megfelelően az általános iskola déli, főbejárati és a tornaterem keleti homlokzatát klasszikus 3x3-as méretű, 1977-ben szabadalmaztatott „Rubik-kocka” (bűvös kocka) felfestése fogja díszíteni.
A Hóvirág Óvoda energetikai felújítási és fejlesztési munkálatai 2014. szeptemberében kezdődtek el. Először a tető szigetelését végezték el, majd október 1-től folyamatosan a nyílászárok cseréje, külső homlokzat szigetelése, fűtéskorszerűsítés történt az épületben. A munkálatok jelenleg is tartanak.

 

letenye-andrassy-iskola.jpg

 
(Az őszi szünet ideje alatt végeztek az épület külső homlokzatának festésével és a nyílászárók cseréjével)

 

Az óvoda külső homlokzatának és tetőszerkezetének színét a polgármester Friman Jánosné óvodavezetővel közösen választotta ki a rendelkezésükre bocsátott színskála alapján. Fontos szempont volt részükről, hogy az óvoda külső környezetébe, a szomszédos épületekkel harmonizáló színek kerüljenek kiválasztásra. A munkálatok befejezése után, az óvoda utcafront felőli falára, az óvoda nevét és tevékenységét szimbolizáló falfestés kerül az ovira, amellyel a letenyei Szabó Katalint (a Letenyei Festők Körének tagját)  bízták meg - nyilatkozta a Letenye Médiának Farkas Szilárd Letenye polgármestere.