Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2013.09.11

Robbantással fenyegetőző öngyilkos-jelöltet fogott el a TEK - Videóval

tek.jpgA rendőrség központi segélyhívó telefonszámán 2013. szeptember 10-én 11 óra 2 perckor jelentette be egy férfi, hogy bezárkózott Budapest XXI., II. Rákóczi Ferenc utcai lakásába, ahol öngyilkosságot fog elkövetni. A telefonhívás során közölte a kezelővel, hogy fel fogja robbantani a kezében tartott gránátot. A Csepeli Rendőrkapitányság és a Terrorelhárítási Központ bevetési egységének kommandósai rövid időn belül a helyszínre érkeztek, ez idő alatt a telefonálóval folyamatosan kapcsolatot tartott a telefonhívást fogadó rendőrnő, aki - a Terrorelhárítási Központ tárgyalóinak pontosan követett útmutatásai alapján - a fenyegetőző bizalmába férkőzött.
A Terrorelhárítási Központ munkatársai 12 óra 40 perc körüli időben erőszak és sérülés nélkül elfogták a férfit.

A lakásban tartott házkutatás során a tűzszerészek robbanóanyagot, gránátot, fegyvert nem találtak.
Az érintett lakóházat a rendőri intézkedések idejére 35 lakónak kellett elhagynia, közülük két kismamát a kerületi önkormányzat hivatalában helyeztek el ideiglenesen.
A 38 éves P. Károllyal szemben - őrizetbe vétele mellett - közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a BRFK XXI. kerületi Rendőrkapitánysága - közölte a rendőrség honlapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság.