Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.01.27

Rendőrök adták vissza az édesanyjától elrabolt csecsemőt

Rendőrök adtak vissza egy édesanyától elrabolt csecsemőt Kevermesen, a gyereket jogtalanul fogva tartó két családtagot, az anya élettársát és apját a rendőrség a Terrorelhárítási Központ (TEK) segítségével fogta el - tájékoztatta a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője hétfőn az MTI-t.

Vargáné Szombati Andrea elmondta, hogy a 45 éves J. Sándort és 24 éves fiát vasárnap vette őrizetbe a rendőrség, a megyei főkapitányság vizsgálati osztálya védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett személyi szabadság megsértése bűntett megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.
A rendőrségtől az édesanya családi vita miatt kért segítséget. Elmondta, hogy élettársa, valamint annak apja erőszakkal vették el tőle három és fél hónapos gyermekét és nem akarják visszaadni. A mezőkovácsházi rendőrök felkeresték a házat, ahol a két férfi él, ők azonban felszólításra sem voltak hajlandók a csecsemőt kihozni az épületből. Az élettárs apja a gyermek életének kioltásával fenyegetőzött, ha bárki megpróbálja elvinni tőlük a kislányt.

tek.jpg

Az apát és fiát a TEK segítségével fogták el, majd a gyereket sértetlenül átadták édesanyjának. A rendőrök a házkutatás során egy bozótvágó kést találtak, amelyet lefoglaltak. MTI