Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.09.14

Rendőrök a zalai kitelepítéseknél - Murarátkán az út zárva, a maróci horgásztavat be kell védeni

Közel 80 embert helyeznek biztonságba Zalaszombatfáról és Szíjártóházáról.

 

kitelepites-zala-megye.jpg


A zalai rendőrök, a Készenléti Rendőrség szombathelyi Bevetési Osztály egységei, valamint a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai 2014. szeptember 14-én 17 óra 50 perckor megkezdték a két elzárt zalai település, Zalaszombatfa és Szíjártóháza lakóinak kitelepítését.
A rendelkezésre álló adatok szerint az előbbi településről 50, míg az utóbbiból 32 embert helyeznek biztonságba az egyenruhások.
Az árvízi védekezésben és a kitelepítésben segítő rendőrök vizet osztanak a települések lakóinak - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság. (Fotó: ZMRFK)

 

Honlapunk úgy értesült, hogy  tűzoltó egység (Kanizsa 1-es) indult el a maróci horgásztóhoz, ahol "be kell védeni" a jelenleg szivárgó mesterséges tavat. A tónál 60 cm szélességű, mintegy 30 méter hosszú repedés van. Szaknyelven ezt suvadásnak hívják. Ott a védekezés a jelenlegi tervek szerint hétfő reggel kezdődik. Marócnál vízszintcsökkentéssel próbálják megelőzni a nagyobb bajt.

 

Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy a zalai Murarátka le van zárva! A települést csak az M70-es autóúton tudják kikerülni. Nyomatékosan kérik, hogy a "katasztrófaturisták" kerüljék el a falut!