Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2013.05.10

Rendhagyó erdei túrát szervezett a becsehelyi kisiskolásoknak a letenyei 6x6 Trans Kft

A 6x6 Trans Kft. fő profilja az erdőgazdálkodás és hozzá kapcsolódóan  a vadgazdálkodás, a faanyag-szállítás, elsődleges pedig a fafeldolgozás. Fontosnak tartjuk ,hogy a gyerekek „időben” és tudatosan meg legyenek ismertetve ezen tevékenységünk valós tartalmával, ne negatív véleménnyel legyenek munkánk, munkatársaink : fakitermelők,erdészek,vadászok iránt.

 Nem titkolt célja az ötletgazda és a lehetőséget biztosító vállalkozásnak, hogy ezen alkalom  a gyerekek tudatformálását javítsa. A Dél-Zalai Általános Iskola Becsehelyi Intézményének  elsős évfolyama május 9-én a Maróc határában lévő erdészháznál vett részt a 6x6 Trans Kft szervezésében egy rendhagyó osztálykiránduláson. A nap során a gyerekek egy erdei tanösvényen megismerkedhettek a gyakoribb környékükön élő madarakkal, meghallgathatták hangjukat . Megismerkedhettek az erdész feladatával, bemutatva a különböző korú erdőkben végzett munkák jellemzőit. Játékos formában felszámolhattak erdei szemetes helyeket, tudatosítva bennük az erdőn való viselkedési normák alapjait.  Láthatták  a zalai tájon élő nagyvadak fotóit, jellemzőiket ..nem összekeverendő az őzikét a kis szarvassal… Kezükben foghattak őz,szarvas,vaddisznó trófeát….Játékos formában kereshettek hullajtott szarvasagancsot.

 Ebéd után gyakorolhatták az íjászat alapfogásait, horgászversenyt rendeztek a közelben csordogáló patakban, dögönyözhették a Tóbiás névre hallgató szálká sszőrű tacskót. Aki éppen egyik állomáson sem szerepelt, terepjáró túrán vehetett részt a környékbeli erdőben. A nap végén, számot adhattak tudásukról a gyerekek. A nap folyamán elhangzottakból összeállított feladatlapot helyesen kitöltők jutalomban részesültek.

A program  végén szemmel láthatólag elfáradt, de remélhetőleg új, hasznos ismeretekkel felvértezett ifjú csapat szállt be a gépkocsikba hogy otthon és iskolában elmesélve a tapasztaltakat, helyesen gondolkodjon környezetéről.
Kép és szöveg: Ritka Szabolcs 6x6 Trans Kft. Letenye (Becsehely)