Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2011.12.15

Régiós termésversenyt nyert a letenyei Kossuth Mg. Kft.

“Magyarországon 5 évvel ezelőtt kezdte meg önálló tevékenységét a francia illetőségű RAGT. A cég nagy hangsúlyt fektet a nemesítésre. Három éve folyik nemesítő munka Mezőfalván, a magyar viszonyokhoz igazodó hibridek fejlesztésére szakosodva, elsősorban a termésre és a stressztoleranciára fókuszálva. Mára már 24 munkatársat foglalkoztat a vállalat, amelynek az is eredménye, hogy kukoricában e rövid idő alatt 3%-os százalékos piaci részesedéssel büszkélkedhetnek.

Ehhez azonban olyan hibridekre is szükség volt, mint például az Alexxandra, a Poluxx, az Oxxygen, vagy a 2010-es év „nagy felfedezettje” a Phileaxx…” ” Az idei termésversenyre a FAO 390-es Phileaxx hibriddel lehetett nevezni, mely a 80 nap alatt a Föld körül című regény híres főhőséről, Phileas Foggról kapta a nevét….” ”

A termésversenyt négy régióban hirdették meg, az észak-dunántúli régióban a Répcevölgye 2001 Kft. (Chernelházadamonya) 14 t/ha-ral, a dél-dunántúli régióban Kossuth Mg. Kft. (Letenye) 12,25 t/ha-ral, az észak-alföldi régióban Munka Mg. Szövetkezet, (Tiszavasvár) 14,5 t/ha és a dél-alföldi régióban Dávid Máté (Gyomaendrőd) 12,28 t/ha-ral nyerték meg.” A díjátadót december 2-án a budapesti Ramada Hotelben rendezték meg, ahol a Kossuth Mg. Kft. részéről Kátai Zsolt vehette át a megérdemelt elismerést.

 

letenye-katai-zsolt.jpg

 
Az írást az Agro Napló engedélyével adtuk közre. Az Agro Napló teljes tudósítása az alábbi linken olvasható: