Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.08.10

Regionális vizes gyakorlatot szervezett a letenyei ÖTE Kistolmácson

Augusztus 2-án (szombaton) került megrendezésre került Kistolmács szívében az I. Regionális Vizes gyakorlat.
Ez az új hagyományt teremtő rendezvény, az elmúlt években már ismerőssé vált Tűzoltó Vizes Gyakorlat néven zajló eseménysorozat tovább gondolása volt.
Most nem csak a tűzoltóké volt a főszerep, de szerették volna a rendezők bevonni a ZalaMentőCsapat embereit, csapatait is. Jó alkalom nyílt, arra hogy baráti keretek között egymástól tanulva tudják kipróbálni magukat a megjelent csapatok. Megleshették egymás felszereléseit, gyakorlati munkájukat, szerelési technikáját, eszközeiket…
Ezek, mellett nem maradhattak el a hagyományos versenyszámok sem: CTIF Ifjúsági, CTIF Felnőtt férfi és persze a Főzőverseny és a Szakmai szerelési gyakorlat sem. Minden versenyszám egyénileg is és a végén összesítetten is díjazásra került.
Külön említésre méltó, hogy Zalaszentiván Ö.T.E. csapata ezen a napon tanulta meg és már versenybe is szállt a CTIF Felnőtt kategóriában. Egy igen csak összetett feladatott kellet gyorsan és pontosan végrehajtani a csapatoknak. ( Külön gratulálunk nekik!!)

letenye-onkentes-tuzoltok-0.jpg

letenye-onkentes-tuzoltok-1.jpg

letenye-onkentes-tuzoltok-2.jpg

 

A megnyitót követően került sor az Ifjúsági CTIF versenyszám lebonyolítására. Majd ezt követően a Felnőtteké volt a főszerep, a Felnőtt CTIF verseny számmal. Hogy a csapatok számot adhassanak az élelmezésterén folytatott csatában is egy jó hangulatú ebédre került sor, ahol finomabbnál finomabb bográcsos ételeket kóstolhattunk meg. Volt ott minden a Krumpli gúlyástól kezdve a csilisbabon és vadaspörköltön át egészen a makaróniig minden. A megérdemelt ebéd után egy kis pihenést követően megtörtént a Szakmai verseny is, ahol a csapatoknak egy osztott sugarat kellett szerelnie a tűzoltókocsiikról, ahogyan azt éles helyzetben is tennék.
 Mindent összevetve egy jó hangulatú baráti és egyben szakmai napot zárhattunk magunk mögött. Remélhetőleg több éves folytatása is lesz ennek a Hagyományt teremtő rendezvénynek és jövőre ugyan itt és ugyan úgy Augusztus első szombatján még több látogatóval, és csapattal tarthatjuk meg a II. Regionális Vizesgyakorlatott.

Az eredmények pedig.: Ifjúsági CTIF 1.hely Mitosz csapata
    Felnőtt férfi CTIF 1.hely Letenye Ö.T.E. vegyes csapata
    2.hely Zalaszentiván Ö.T.E. vegyes csapata
    3.hely Becsehely Ö.T.E. vegyes csapata
    Főzőverseny: 1.hely Becsehely Ö.T.E.
    2.hely Letenye Ö.T.E.
    3.hely Zalaszentiván Ö.T.E.
    Szakmai szerelési gyakorlat versenyszám: 1.hely Zalaszentiván Ö.T.E.
    2.hely Letenye Ö.T.E.
    A Zala Mentőcsapat Vándorkupáját az összesített eredmény alapján a Letenye Ö.T.E. kapta meg.

 

 

(Szöveg: Kovács Klaudia - Letenye ÖTE ifjúsági edző. Fotók: Zalaszentiván ÖTE és Szummer Péter Letenye)