Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pózolj levendulával, szedd magad akció Tihanyban

Tizenkét napon át tartó programsorozattal várja az érdeklődőket a június 20-án kezdődő, tizenkettedik alkalommal megtartandó Tihanyi Levendula Fesztivál és Levendula hetek. Tósoki Imre, a település polgármestere az MTI-nek elmondta, hogy a Németh László Művelődési Ház és a Balaton-felvidéki Nemzeti Park szervezésében megrendezett Levendula Fesztiválnak ezúttal is a Belső-tó partja lesz a központja.

 

 

Hozzátette: a kirakodóvásár és a kulturális programok mellett a nemzeti park szakemberei gyalogtúrákat szerveznek, amelyek közül a legizgalmasabbnak ígérkező kirándulás az öreg levendulásba vezet.
A fesztivál névadó növénye többféle formában megtalálható lesz a forgatagban: lekvárként, szépítőszerként, házi sör aromájaként lehet majd kipróbálni - fogalmazott a település vezetője.
Kiemelte: az elmúlt évtől kezdődően a program "Szedd magad" akcióval bővült, ami az egyik legnépszerűbb program.
A jubileumi fesztivál színfoltja a Pózolj levendulával elnevezésű fotópályázat, amelyre amatőr fotósok alkotásait várják. MTI (A fesztiválról részletek
ITT)

Tihany bizony nem kis távolságra van Magyarország egyes tájaitól, az odautazás is sokba kerül. De itt egy lehetőség, hogy egy kis plusz benzinpénzhez jusson. Egy kis szerencsével gazdagabb lehet, ha ide kattint: kaszinok online.