Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.11.16

Police Coffee Nagykanizsán

A nagykanizsai rendezvényre nem kaptunk meghívót és sok más zalai média sem, de azért beszámolunk róla...(Az alap-cikkben szereplő helyesírási hibákat mi javítottuk ki.)

"Tavaly decemberben, a Józsefvárosban rendezték az első Police Coffeet a CBA-lánccal közösen, s pénteken immár a 19.-et köszönthette Garamvölgyi László, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács kommunikációs igazgatója, Nagykanizsán.
A Kanizsa Pláza épületében, a CBA áruház előtt rendezték meg Nagykanizsán a 19. Police Coffee-t, amit egy éve indított útjára a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács, hogy a helyi polgárok beszélhessenek a helyi rendőrökkel, hogy elmondják a tapasztalataikat, s tanácsaikkal, ötleteikkel segíthessék a rendőrök, polgárőrök munkáját.

 

police-cafee.jpg


Dénes Sándor, Nagykanizsa polgármestere elmondta, hogy a város közbiztonsága jó, s az eddigi 12 térfigyelő kamerarendszert szeretnék bővíteni. Most kerül közgyűlés elé, hogy újabb nyolc kamerát szerelnének fel a legveszélyeztetettebb helyekre. Ugyanakkor a nyaralók védelmére mezőőri hálózatot épít ki az önkormányzat. A polgármester szavait megerősítette Szabó Pál rendőr alezredes, a Zala megyei rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese, hogy jó a polgárok és a rendőrök kapcsolata, de szükség van hasonló fórumokra, hogy tájékoztatni tudják az embereket, mire figyeljenek, hogyan tudnák jobban óvni az értékeiket.
Ahogy Garamvölgyi László elmondta az eddigi fórumokon 3500 személyes beszélgetés történt, s ez felér egy reprezentatív felméréssel. Úgy tűnik, az emberek szubjektív biztonságérzete jó, a többség elégedett a rendőrök munkájával, de továbbra is a betörések, lopások, vagyis a vagyon elleni bűncselekmények a jellemzőek.
" (Forrás: Mixonline.hu)