Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2012.09.07

Pályázati siker: Zalában egyedül csak a letenyei ÖTE kapott pénzbeni támogatást

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Magyar Tűzoltó Szövetséggel közreműködve 2012. júliusában pályázatot írt ki az önkéntes tűzoltó egyesületek támogatására. A pályázatok benyújtásának határideje augusztus 15-e volt.

 

letenye-ote.jpg

 

Az országosan kiírt pályázaton gépjármű- és tűzoltótechnika-felújításokra, felújított légzőkészülékek, tűzoltótechnikai és védőeszközök beszerzésére és átadására, valamint a különböző képzéseken történő részvételre nyújthattak be támogatási kérelmet az önkéntes tűzoltó egyesületek.
A beadott pályázatok augusztus végén elbírálásra kerültek. Összesen 317 pályázati dokumentáció érkezett a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságra. A benyújtott dokumentumok elbírálása a bíráló bizottság által meghatározott és elfogadott prioritások, illetve szempontrendszerek figyelembe vételével történt meg. Zalában 26 önkéntes tűzoltó egyesület nyújtott be pályázatot, melyből valamennyien nyertek különféle támogatást.

Pénzbeni támogatást az összes zalai tűzoltó egyesület közül csak a letenyei ÖTE kapott. A letenyei székhelyű Körzeti Önkéntes Tűzoltó Egyesület 800 ezer forintot nyert el a pályázaton.  Az összegen túl egy motoros láncfűrészhez is hozzájutottak a helyi lánglovagok.