Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.02.15

Orvosok a tragikus közlekedési baleset áldozatai

A berettyóújfalui gróf Tisza István Kórház két ideggyógyász orvosa halt meg szombat délelőtt a 47-es úton történt közlekedési balesetben - erősítette meg az MTI információját Muraközi Zoltán, a kórház főigazgató főorvosa.
Elmondása szerint a kórház négy neurológusából hárman egy debreceni orvosi konferenciára tartottak, amikor autójuk egy teherautóval ütközött. A személyautót az ideggyógyászat osztályvezető főorvosa vezette, akit sérülésekkel a debreceni Kenézy kórházba vittek a mentők.
A negyedik neurológus jelenleg ügyeletes a kórházban - tette hozzá a főigazgató, aki elmondta azt is, hogy a tragédiáról értesítették a fenntartó Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézetet (GYEMSZI), valamint felvették a kapcsolatot a debreceni Kenézy kórházzal annak érdekében, hogy segítsenek a neurológiai ellátásban.
 
 (Baleset helyszíne a 47-es számú főúton Berettyóújfalu és Tépe között, ahol két román kamion és egy magyar rendszámú személyautó ütközött össze 2014. február 15-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt)
 
Muraközi Zoltán tájékoztatása szerint e nehéz helyzetben is a sürgős eseteket ellátják a berettyóújfalui kórházban, s próbálnak mielőbb orvosokat keresni az ideggyógyászati osztály működésének biztosítása érdekében.
Dobó Dénes, a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság szóvivője korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy egy személygépkocsi egy kamion előzése közben frontálisan összeütközött egy teherautóval. A személyautó két utasa, egy 30 éves férfi és egy 40 éves nő a helyszínen meghalt. MTI