Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.10.21

Országszerte vertek át időseket a "paplanárus" tolvajok

A megkárosított vásárlók száma tovább nőhet...
Egy idősebb papkeszi nő tett feljelentést 2014. szeptember 05-én, hogy paplanárusok ellopták a megtakarított pénzét.
Pakeszit és a környéket piros autóval járó három nő csengetett be 2014. szeptember 5-én a 13 óra után az idős nőhöz, és paplant kínáltak neki eladásra. Amikor közölte velük, hogy nem akar vásárolni, vizet kértek tőle. Két nő bement a sértett házába és amíg egyikőjük elterelte a figyelmét, a másik elvette a szekrényben tartott megtakarított pénzét.

 

paplanarus-trukkos-tolvaj.jpg

 
A nyomozás során megállapították, hogy az említett eset egy az egész országra kiterjedő, sorozatjellegű cselekmény része. A gyanúsítottak nem csupán lopással jutottak pénzhez, hanem idős, kiszolgáltatott, az aktuális kereskedelmi árakat nem ismerő sértettekkel fizettettek több százezer, esetenként milliós összeget a 10 000 – 20 000 Ft értékű termékekért.  a, így csalás áldozataivá válnak.
A 34 éves szőke hajú, vékony testalkatú, és a 35 éves barna hajú, erősebb testalkatú székesfehérvári nők áldozatai a Dunántúl több településéről kerültek ki. A nyomozók várják további sértettek jelentkezését is, hiszen a jellemzően koradélután megjelenő nők a paplan mellett masszírozó ágyat és fotelbetéteket is kínáltak értéküket sokszorosan meghaladó áron.
A Balatonalmádi Rendőrkapitányságon lopás és csalás bűntettek elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást két személy ellen - tudatta a Rendőrség honlapján kedden a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.