Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2013.02.06

Oktatás helyben - Szépkorúak a neten Letenyén

Farkas Szilárd információs társadalmi tanácsadó és Dömők József a letenyei Fáklya Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója szervezésében, „Szépkorúak a neten” elnevezésű alapfokú IKT ismereteket adó, ismeretterjesztő tanfolyamot indított a Mura városában, Letenyén, az Andrássy-Szapáry kastélyban helyet foglaló teleházban.
 
 
Az információs társadalmi tanácsadó tájékoztatása szerint az alapfokú, alapszintű tanfolyam 30 órában nyújt ismereteket teljesen kezdő nyugdíjas korúaknak, akik részéről már korábban is felmerült hasonló igény a kisvárosban. Az ismeretterjesztésen közel 35 fő vesz rész. Nagy érdeklődésre való tekintettel 3 csoportot indítottak, csoportonként heti 1 alkalommal, alkalmanként 2 tanórában.
A tanfolyam 2012. novemberben kezdődött és várhatóan 2013. március közepén fejeződik be, addigra a résztvevők képesek lesznek használni az operációs rendszert, könyvtár- és, fájlműveleteket végrehajtani, kezelni, valamint betekintést kapnak a szövegszerkesztés és az internet használat mindennapjaiba – tájékoztatott Dömők József igazgató.
 
 
Az információs társadalmi tanácsadó tájékoztatása szerint egy másik pályázat révén, TÁMOP 2.1.2 idegen nyelvi és informatikai kompetenciák fejlesztése című projektnek köszönhetően 2013. március 11-i kezdéssel elindul 100 órás számítástechnikai képzés az Andrássy Gyula Általános Iskolában, melynek eredményeként sikeres vizsgát tevők a megszerzett tudás, kompetencia mellé tanúsítványt is kapnak.
Aki kedvet érez nyelvi vagy informatikai kompetencia fejlesztésre, még lehetőség van jelentkezni német, angol, számítástechnika képzésekre Letenyén, érdeklődni a Városi Könyvtárban lehet.
Farkas Szilárd külön örömét fejezte ki, hogy az országos számítástechnikai és nyelvi kompetenciafejlesztő program Zala megye hátrányos helyzetű kistérségében is megjelent, melynek köszönhetően várhatóan növekedni fog a digitális írástudók és idegen nyelvet beszélők száma.