Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.01.02

Óév-búcsúztató irodalmi est Letenyén - Videóval

A négy éve alakult Letenyei Versmondó Kör Óév-búcsúztató vidám estjével második alkalommal örvendeztette meg a kultúra iránt érdeklődőket. December 30-án a városi könyvtárban megrendezett program során elsőként Dömők József, a Fáklya Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója szólt a népes hallgatósághoz. Mint mondta, a 2014-ben várossá válásának 25. évfordulójának megünneplésére készülő Letenye járási székhelyhez méltóan ünnepelte az Adventet. Decemberben a letenyei temetői kápolna felújítására jótékonysági koncertet szerveztek, betlehemes játékot adtak elő az óvodában az apróságok, emlékezetes volt az általános iskolában megrendezett karácsonyi műsor és a Vox Varietas Kamarakórus valamint az Andrássy Gyula Általános Iskola kórusainak közös templomi hangversenye.

Az igazgatótól Halmi Béla polgármester vette át a szót. Újévi köszöntőjében a városvezető többek között szólt arról, hogy egy adott településen, közösségben a pozitív dolgokat kell látni, mert erről sokszor megfeledkeznek és a negatív dolgok kerülnek előtérbe és a közösségi portálokra. A letenyei vezetés igyekezett átformálni magát és a sajtóban inkább a pozitív dolgokat igyekszik közzé tenni, mert az új generációnak teremtett anyagi és szellemi értékeket hagyunk örökül és talán azok maradnak meg a város történetében - fogalmazott Halmi Béla.

 

A polgármester jókívánságait követően a Halász Erika, Bődör Krisztina, Dömők József, Timár József, Kovács Nóra alkotta versmondó körösök elbeszélésekkel, vidám jelenetek, viccek tolmácsolásával szórakoztatták a publikumot. Egy-egy előadás blokk közben a Cselényi József Attila vezette letenyei Mákvirág Citerazenekar dalai fokozták a hangulatot. Az élvezetes műsor végén az érkezéskor mindenkinek kiosztott tombolák nyereményeit sorsolták ki, így többen nem csak szellemi táplálékkal, hanem ajándékokkal is gazdagodva emlékezhetnek az elmúlt esztendő utolsó előtti napjának kulturális programjára.

 

loading...