Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.01.02

Óév-búcsúztató irodalmi est Letenyén - Videóval

A négy éve alakult Letenyei Versmondó Kör Óév-búcsúztató vidám estjével második alkalommal örvendeztette meg a kultúra iránt érdeklődőket. December 30-án a városi könyvtárban megrendezett program során elsőként Dömők József, a Fáklya Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója szólt a népes hallgatósághoz. Mint mondta, a 2014-ben várossá válásának 25. évfordulójának megünneplésére készülő Letenye járási székhelyhez méltóan ünnepelte az Adventet. Decemberben a letenyei temetői kápolna felújítására jótékonysági koncertet szerveztek, betlehemes játékot adtak elő az óvodában az apróságok, emlékezetes volt az általános iskolában megrendezett karácsonyi műsor és a Vox Varietas Kamarakórus valamint az Andrássy Gyula Általános Iskola kórusainak közös templomi hangversenye.

Az igazgatótól Halmi Béla polgármester vette át a szót. Újévi köszöntőjében a városvezető többek között szólt arról, hogy egy adott településen, közösségben a pozitív dolgokat kell látni, mert erről sokszor megfeledkeznek és a negatív dolgok kerülnek előtérbe és a közösségi portálokra. A letenyei vezetés igyekezett átformálni magát és a sajtóban inkább a pozitív dolgokat igyekszik közzé tenni, mert az új generációnak teremtett anyagi és szellemi értékeket hagyunk örökül és talán azok maradnak meg a város történetében - fogalmazott Halmi Béla.

 

A polgármester jókívánságait követően a Halász Erika, Bődör Krisztina, Dömők József, Timár József, Kovács Nóra alkotta versmondó körösök elbeszélésekkel, vidám jelenetek, viccek tolmácsolásával szórakoztatták a publikumot. Egy-egy előadás blokk közben a Cselényi József Attila vezette letenyei Mákvirág Citerazenekar dalai fokozták a hangulatot. Az élvezetes műsor végén az érkezéskor mindenkinek kiosztott tombolák nyereményeit sorsolták ki, így többen nem csak szellemi táplálékkal, hanem ajándékokkal is gazdagodva emlékezhetnek az elmúlt esztendő utolsó előtti napjának kulturális programjára.