Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2012.10.28

Nyolc letenyei tagja is van a Budapesten csapatzászlót kapott és esküt tett Zala Mentőcsapatnak

A rendezvényen a Zala Mentőcsapaton kívül a HUSZÁR Önkéntes Katasztrófavédelmi Mentőszervezet és kilenc megye mentőcsoportja kapott csapatzászlót és tett esküt. A csapatok tíz-tíz fővel képviseltették magukat.
A jelentés beadása és a Himnusz elhangzása után Dr. Bakondi György tűzoltó altábornagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató mondott köszöntőt. A tábornok kijelentette, a hivatásos katasztrófavédelem a civil szervezetekkel együtt képes megelőzni a bajt, ha pedig mégis bekövetkezett, akkor a veszélybe kerültek mentésére tud sietni.

 

zala-mentocsapat1.jpg

 

A BM OKF vezetője után Dr. Tarnai Richárd, Pest megyei kormánymegbízott emelkedett szólásra. Beszédében úgy fogalmazott, hogy „nagy pluszt” jelentenek az önkéntes szervezetek. Hogy konkrétan mit, az minden résztvevő esetében más, de az elköteleződés, az odaadás mindenütt egyforma. A kormánymegbízott kijelentette, az önkéntesek munkájáért köszönet és főhajtás jár.

 

zala-mentocsapat-2.jpg

 

A beszédeket követően a mentőcsapatok polgári védelmi esküt tettek, amelynek szövegét Kovács Ferenc, a HUSZÁR tagja olvasta elő. Az ünnepség következő momentumaként a HUSZÁR, a Petőfi, a Mátra, a Turul, a Palóc, a Pilis, a Somogy, a Gemenc, az Őrség, a Bakony és a Zala Mentőcsoport átvette az országos katasztrófavédelmi főigazgató által adományozott csapatzászlót.
A Zala Mentőcsapat zászlójára a szalagot Dr. Bakondi György tűzoltó altábornagy, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója és Rigó Csaba, Zala megye kormánymegbízottja kötötte.

 

zala-mentocsapat-kovacs-tibor-letenye.jpg

(A letenyei Kovács Tibor tartja a Zala Mentőcsapat zászlaját, melyre Dr. Bakondi György főigazgató köti fel a szalagot.)

 

A Zala Mentőcsapat letenyei tagjai: Balassa Márk,  id. Bedőcs Attila, Bíró László, Bognár Jenő, Ernszt Gábor, Kiss Imre, Mándli Géza, Kovács Tibor.

(Forrás: Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság - Letenye Média)