Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nincs katasztrófa, csak tél van!

tel-regen.jpg

"20-30 évvel ezelőtt ebben az országban java részt Ladák, Wartburgok, Trabantok voltak minősíthetetlen diagonál gumikkal felszerelve. Annak idején esett 20-30 cm hó és mindenki közlekedett ahogy tudott, aki elakadt azt kitolták megtolták. Nem volt alá-elő-mellé sózás sokszor még sózás se csak jött az Ifa és letolta a havat, vagy nem.

Mégse volt katasztrófa, a hírek nem erről szóltak, nem voltak sárga, zöld, hupikék, rózsaszín /pink/ riasztások, nem volt pánik ha esett a hó... akármekkora.

Erre most, ebben a high-tech világban amikor az ország olyan autókkal jár amin téli gumi, ESR, ABS, ESP stb stb van, /de még a kevésbé tehetősek is akinek autója van, annak is olyan, hogy messze-messze meghaladja a 25 évvel ezelőtti szintet/ esik 10 cm!!! hó és azok elakadnak, árokba esnek, felborulnak, sírnak-rínak.

A média pánikot kelt, katasztrófa közeli állapotról beszélnek, adják itt a túlélési tanácsokat /vigyél kekszet magaddal ha útnak indulsz autóval/ ba...a már meg esett a hó és........ aki akar induljon útnak aki nem az maradjon otthon és azért mert - bármilyen hihetetlen is, hogy télen ilyen van - esett a hó, de ez qurvára nem katasztrófa!!!!"